Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:970603
 
Evaluation:
Published: 05.01.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Kokvilnas lielākais patērētājs ir tekstilizstrādājumu nozare, tāpēc svarīgi salīdzināt kokvilnas eksporta/importa rādītājus ar tādām apakšnozarēm kā zīda un vilnas nozares, kuru lielākais patērētājs pasaulē ir tieši tekstilizstrādājumu nozare.
Salīdzinot kokvilnas, vilnas, zīda eksporta un importa datus (5.-10.att.) var secināt, ka vismazāk pieprasītā nozare ir tieši vilnas nozare. Datus var interpretēt ar kokvilnas vēsturiskajā aprakstā secināto, ka kokvilna bija nozare, kura tieši aizstāja dzīvnieku vilnas ieguves nozari, jo: (1) vilnas nozare ir darbietilpīgāka (dzīvnieku aprūpe); (2) vilnas dzīvnieku audzēšana ir resursu ietilpīgāka nozare (piem., dzīvnieku uzturēšanai nepieciešamas lielākas platības); (3) mūsdienu sabiedrības attieksme pret dzīvnieku labturību, izmantošanu tekstilnozarēs.
Analizējot datus var secināt, ka tieši šīs izejvielas koncentrējas vienās un tajā pašās valstīs, jo šīs valstis ir specializējušās tieši tekstilrūpniecībā, apģērbu ražošanā. Ķīna ieņem līderpozīcijas tieši zemo ražošanas izmaksu dēļ, bet daudzas Āzijas valstis tām seko, jo arvien pieaugošās darbaspēka izmaksas Ķīnā liek ražotnēm pārcelties un citām – nabadzīgākām Āzijas, Āfrikas valstīm. Savukārt, Itālija esamība līderpozīcijās tieši zīda un vilnas importā/eksportā skaidrojama ar to, ka Itālijas viens no attīstības pamatiem ir dažādu ekskluzīvu apģērbu firmu koncentrācija šajā valstī. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register