Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:290963
 
Evaluation:
Published: 10.06.2002.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Katra cilvēka dzīvē liela nozīme tiek piešķirta komunikācijai un lietām, saistītām ar to. Sadzīvē vislielāko nozīmi mēs piešķiram tieši personiskajai komunikācijai. Bet kur meklējami cilvēka komunikatīvo iemaņu pamati? Domas dalās. Citi uzskata – laikā no ieņemšanas brīža līdz dzimšanai, citi to noliedz un uzsver, ka cilvēka pirmajā dzīves gadā. Par to vēl var diskutēt. Bet pilnīgi neapstrīdams ir fakts, ka izjūtas, kuras iegūtas un ir izveidojušās par pasauli, apkārtējiem un sevi pašu dzīves pirmajā gadā, ir visai nozīmīgs komunikatīvo iemaņu priekšnoteikums. Komunikatīvās iemaņas tiek apgūtas saskarē ar apkārtējiem, bet vislielāko lomu šeit spēlē tieši attiecības Māte-bērns.
Komunikatīvo iemaņu pamatu pamats ir tas kā, ko, cik, kādā veidā spēj dot un dod bērnam māte. Ir nepieciešamas milzum daudz un dažādu zināšanu par bērna emocionālām sajūtām, uzvedību, saskari vispār, lai pēc iespējas vairāk varētu dot bērnam, jo galvenais taču ir, lai bērns augtu patstāvīgs, iniciatīvas bagāts, sabiedrisks un zinātkārs. Veselīgas, pašapzinīgas personības attīstībai ir nepieciešams arī psiholoģisks tuvums un drošība – to vislielākā mērā sniedz māte. Bērna un mātes psiholoģiskā kopdzīve ieņem nozīmīgu vietu attiecībās un ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem komunikatīvo iemaņu veiksmīgā apguvē.
Katrs mātes vārds un darbība bērna dzīves pirmajā gadā ir nozīmīgs faktors bērnam tā attīstības procesā. Veiksmīgas un savlaicīgas bērna attīstības priekšnoteikums ir pati komunikatīvā saskare. Komunikācija vispār ir sarežģīts mehānisms un to nozīmīgākie elementi slēpjas tieši attiecībās Māte-bērns. Komunikācija ir informācijas apmaiņas process starp cilvēkiem, akts, kurā indivīdi pārveido ziņu.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1112354
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register