Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:162044
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.11.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
2021 - 2025 years
Extract

Sociālā dienesta redzeslokā ir nonācis klients darbspējīgā vecumā, kurš ir ilgstošs bezdarbnieks. Klients nav motivēts meklēt darbu, uzskata, ka Latvijā nevar nopelnīt un dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi. Ir naidīgi noskaņots pret darbiniekiem, kuri mudina klientu meklēt darbu.
Klients ir vienaldzīgs attiecībā pret savu dzīvi. Kopumā uzskata, ka “viss ir slikti”., darba devēji cienīgu algu nemaksā, mācīties jau ir par vēlu un nav tam motivācijas. Saka, ka par 300 eiro nevēlas strādāt, katru rītu celties uz darbu. Tas neesot tā vērts. Kliedz, ka visi turīgi cilvēki ir zagļi.
1. Klientam nav motivācijas darboties.
2. Klients nezina iespējas- trūkst informācijas kur var iet strādāt vai mācīties. Sociālā darbiniece runā lēnām un mierīgi uzsverot klienta pienākumus, nevis tikai tiesības. Darbiniece noskaidro iemeslus kādēļ klients nevēlas strādāt. Klientam jautā par viņa iepriekšējo pieredzi- jautā kas viņu interesē, kas viņam padodas, kādas ir viņa stiprās puses, kutas būtu vērts attīstīt. Izsaka klientam kādu komplimentu, kas attīstīs klienta vēlmi darboties un motivēs viņu domāt par savām stiprajām pusēm.
Sociālā darbiniece klientu iedrošina- “Tev ļoti padodas remontēt mašīnas, šobrīd nāk ziemas sezona un es esmu pārliecināta, ka daudziem būtu nepieciešamas jūsu prasmes izvēloties atbilstošas riepas utml.!” Tādā veidā klients nomierinās, saprot, ka kādam viņa pieredze un prasme tiešām ir ļoti nepieciešama un klients kopā ar darbinieces palīdzību meklē automehāniķa vakances.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register