Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:257983
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.09.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Used
Extract

Ikviena saprātīga būtne pazīst bailes. Tiek uzskatīts, ka desmit procentu baiļu ir pat nepieciešami normālai cilvēciskai būtnei. Tomēr, dažkārt bailes pārņem cilvēku un traucē tam dzīvot.
Patoloģiskas bailes ir destruktīvas, tās ne tikai sagrauj indivīdu, bet arī jau iepriekš iznīcina viņa iespējamo rīcību. Kāda ir starpība starp bailēm un bažīgām bailēm? “Bailes ir reakcija uz reālām briesmām. Bažīgas bailes ir reakcija uz briesmām, kas ārēji nepastāv. Tomēr arī šīs bailes nav “iedomas”! Tās pamatojas uz iekšējām, reizēm skaudrām bailēm. Ļoti bieži tādas bailes rada pilnīgi neapzināti motīvi” [1.,290.]. Bailes vienmēr ir saistītas ar konkrētu objektu (seja, priekšmets, notikums).
Psiholoģiskajā konsultēšanā ir jāsastopas ar divu veidu bailēm: normālām bailēm, kuras ir normāla reakcija un patoloģiskām bailēm.
Visbiežāk sastopami gadījumi, kad klients griežas pie konsultanta ar konkrētām bailēm, kas saistītas ar kādu konkrētu notikumu (bailes no eksāmeniem, bailes no operācijas utt.). “Tādos gadījumos, vispirms jāpalīdz klientam saprast bailes izraisošā notikuma jēgu un jānoskaidro, vai klienta bailes ir adekvātas” [3.,153.].
Patoloģiskas bailes ir ļoti mokoša parādība, ko pavada viena vai vairākas fiziskas izpausmes: bālums, drebēšana, nervu lēkme, paātrināta sirdsdarbība, svīšana, iekšējo orgānu spazmas (reizēm tās ir tik sāpīgas, ka baiļu piemeklētais saraujas čokurā), slāpšanas sajūta, sausums mutē, viltus stenokardija, ļimstošas kājas u.c.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register