Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:232409
 
Evaluation:
Published: 20.04.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ētika ir zinātne, kura ļauj apskatīt, izpētīt, novērtēt cilvēciskās attiecības kā arī cilvēku uzvedību, saskaņā ar sabiedrībā pieņemtām normām. Ar ētiku saprot attiecīgo normu pielietošanu un izmantošanu praktiskā dzīvē, uzvedībā.
Ētika ir ne tikai aktieru un režisoru uzvedības morāles kodekss, tā ir arī priekšnoteikums viņu vispusīgai radošai atklāsmei, tā norāda mākslinieciskās pilnveidošanās un tehnoloģijas apgūšanas ceļus.

Skatuve ir sarežģīta konstrukcija, ir jāzina visas bīstamās vietas, kur tumsā var iekrist, jāiepazīst tās vietas uz skatuves, kur izrādes laikā drīkst vai nedrīkst atrasties, lai pēc priekškara pacelšanas netiktu pamanīts no skatītāju zāles.
Teātris ir īsta fabrika ar milzīgām dekorāciju, tēlnieku, rekvizītu, galdnieku, atslēdznieku, butaforu, šuvēju, krāsošanas un mazgāšanas darbnīcām.
Spriediet paši, kā viss jāorganizē, lai šī „milzeņa” darbs ritētu pilnīgā kārtībā, lai starp tā daudzajām sastāvdaļām būtu ciešs kontakts. Pretējā gadījumā draud katastrofa.
Ikvienam teātra korporācijas loceklim ik brīdi jājūtas kā lielas, sarežģītas mašīnas „skrūvītei” , skaidri jāapzinās ļaunums, ko viņš var nodarīt kopējam darbam, nepareizi rīkojoties un atkāpjoties no nospraustās darbības līnijas.
Ir kāds līdzeklis šādu draudu novēršanai – dzelzs disciplīna. Visvairāk tā nepieciešama sarežģītajā skatuves mākslas darbā – izrādē. Vēl lielāku kārtību, organizāciju un disciplīnu prasa izrādes radošais, iekšējais veidojums.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register