Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:740213
 
Evaluation:
Published: 01.10.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Latvijā ir trīs lielas ostas: Ventspilī, Rīgā un Liepājā. Ostas ir nozīmīga valsts tranzītsistēmas sastāvdaļa un tie nodarbojas galvenokārt ar tranzītkravu pārkraušanu. Tranzītkravu plūsmas nozīmīgākais virziens ir no bijušām Padomju valstīm uz Rietumiem. Latvijas ostas turpina darboties galvenokārt ar kravu nosūtītājas, nosūtīto kravu īpatsvars ir 93%. Ventspils ostā nosūtīto kravu īpatsvars ir gandrīz 99%, bet Rīgas un Liepājas ostu darbībā samērā liela nozīme ir arī kravu saņemšanai.
Lai palielinātu ostu konkurētspēju, Rīgas Tirdzniecības osta un Ventspils osta darbojas brīvostas režīmā. Liepājas osta ir iekļauta Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā.

Liepājas osta līdz 1992. gadam bija slēgta armijas osta. Kravas operāciju veikšanai tā nebija paredzēta, tādēļ lielākā daļa piestātņu ir jārekonstruē. Šobrīd lielākā daļa no pārkrautajām kravām Liepājas ostā ir ģenerālkravas, no kurām apjomaā lielākās ir kokmateriāli un metāli.
Liepājā ir izveidota speciālā ekonomiskā zona, kas paredzēta, lai attīstītu un veicinātu tirdzniecību, rūpniecību, kuģniecību un gaisa satiksmi, kā arī starptautisko preču apmaiņu caur Latviju. Liepājas ekonomiskā zona aizņem 65% no pilsētas teritorijas. Tā ir 3739 ha liela, ietver Liepājas ostu (1197 ha), rūpnieciskās teritorijas (542,7 ha) un Liepājas starptautisko lidostu, kas aizņem 251,1 ha.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register