Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:246194
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.03.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Used
Extract

1. Luga „Spalvas” ir par tuvu cilvēku attiecībām brīžos, kad jārisina patiešām būtiski konflikti, taču kā šķērslis ir viņu senā draudzība vai radniecība. Luga ir par to, ka mātei vientuļniecei nav kur dzīvot un viņa, kopā ar bērniem, spiesta nemīlēta palikt savas māsas mājās, jo neredz citu izeju. Taču, kad viņai parādās tāda iespēja, viņa negrib pamest bērnu tēvu, un Lauma nevēlas laist māsu prom.
2. Daiļdarbā ir gan ārējie, gan, protams, arī iekšējie konflikti. Ārējais konflikts ir starp Elīnu, Olafu un Laumu, jo Lauma ar Olafu ir precēts pāris, taču Elīnai ir trīs Olafa bērni. Konfliktu pastiprina tas, ka viņi visi dzīvo vienā mājā. Nerisinot šo konfliktu, sešu cilvēku dzīves kļūst neciešamas. To vēlas risināt un vērst par labu Reinis, piedāvādams Elīnai pamest mājas, līdzi ņemot bērnus. Tad atklājas indivīdu iekšējie konflikti. Elīna, patiesībā mīlēdama Olafu, neticēja Reiņa ilūzijām un tomēr nevēlējās pamest mājas. Lauma negribēja viņus laist projām, jo vīlusies Olafa mīlestībā, cerību saskatīja Reinī. Olafs, mīlēdams Elīnu, taču, būdams precējies ar Laumu, nespēja būt laimīgs ne ar vienu no viņām. Šie visi konflikti ir saistīti, tāpēc, atrisinājums tiem visiem bija Olafa aizlidošana, atstājot abas sievietes ar Reini, bez kura viņas nespēs iztikt, jo mājās vajadzīgs kaut viens vīrietis.
3. Ievads sākas ar saasinātu situāciju, kad Lauma vēlas pamest māsu nomirstam, taču vēlāk saspringums atslābst, kad māsu atrod Reinis.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register