Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:823788
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.05.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Uzdevuma saturīgā nostādne    3
  Uzdevuma formālā nostādne    4
  Teorētiskā daļa    5
  Praktiskā daļa    6
  Lēmumu koka konstruēšana „ar rokām”    6
  Loģiskā koka izveidošana    6
  Varbūtiskā koka izveidošana    6
  Sakomplektētā koka izveidošana    7
  Lēmumu koku veidošana ar MS Excel TreePlan Decision Tree Add-In    10
  Programmatūras iespēju apraksts    10
  Loģiskā koka izveidošana    10
  Varbūtiskākā un sakomplektētā koka veidošana    11
  Secinājumi    13
Extract

Uzdevuma saturīgā nostādne

Uzdevumā apskatītā situācija ir sekojoša: Latvijas Republikas Veselības ministrija, lai nodrošinātu elektronisku iekšējo dokumentu apriti, ir izsludinājusi konkursu par elektroniskas dokumentu vadības sistēmas iegādi un uzņēmuma „Anniņa IT” projektu vadītājam jāizvērtē konkursa nolikums un jāizdara lēmums par piedalīšanos šajā konkursā. Zināms, ka prasības minētajai sistēmai paredz sadarbības iespējas ar citām iestādei esošajām sistēmām, kas ierobežo platformas izvēli.
Izvērtējot konkursa nolikumā aprakstītās sistēmas funkcionalitātes prasības, piegādes nosacījumus, pieejamo projekta budžetu, konkurences apstākļus un līdzšinējo uzņēmuma pieredzi darbā ar līdzīgiem klientiem, tika nolemts iesniegt piedāvājumu ar kopējo tāmi 50 000 LVL. Tāpat, ņemot vērā pieredzi līdzīgos konkursos un darbā ar valsts iestādēm kā klientiem, tika aprēķināta varbūtība uzvarēt šajā konkursā: 0,65. Vēl jāņem vērā resursi un ar tiem saistītās izmaksas, kuras nepieciešamas piedāvājuma aprēķināšanai un sastādīšanai: 1000 LVL. Savukārt, gadījumā, ja SIA „Anniņa” uzvar šajā konkursā par sistēmas izstrādi un ieviešanu, tad sistēmas nodrošināšanas iespējamās varbūtības ir šādas:
• Gatavs risinājums: klientam – Veselības ministrijai tiek piedāvāts jau iepriekš izstrādāts dokumentu vadības sistēmas tehniskais risinājums. Budžetā gan jāparedz līdzekļi sistēmas iespējamai piemērošanai un pielāgošanai konkrētā klienta biznesa īpatnībām. Šajā gadījumā SIA „Anniņa” iegūs uz zemajām izmaksām, taču varbūtība, ka risinājuma ieviešana būs veiksmīga, ir tikai 0,55, savukārt izmaksas nepārsniegs 18 000 LVL. Gadījumā, ja šī risinājuma ieviešana neizdodas, tad jāveic sistēmas specizstrāde;
• Specizstrāde – dokumentu vadības sistēma tiek izstrādāta no nulles jeb no paša sākuma, balstoties uz klienta – pasūtītāja noteikto tehnisko specifikāciju un prasībām. Šajā gadījumā sistēmas veiksmīgas ieviešanas varbūtība ir krietni lielāka, taču izstrādes izmaksas sasniegs 45 000 LVL.
• Partneru risinājums – pasūtītājam jeb klientam tiek piegādāts internacionāla partneru uzņēmuma risinājums. Šim variantam veiksmīgas ieviešanas varbūtība ir vismazākā – tikai 0,5 un sistēmas lietošanas licenču izmaksas ir 31 000 LVL. Ja šis variants neizdodas, jāveic sistēmas specizstrāde.
Šajā situācijā nepieciešams izvērtēt visas alternatīvas un jāpieņem visizdevīgākais lēmums – kurš no realizācijas variantiem jāpiedāvā potenciālajam klientam un vai vispār ir vērts gatavot piedāvājumu konkursam? Tāpat būtu jāaprēķina, kāda potenciālā peļņa/zaudējumi iespējami katras alternatīvas gadījumā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register