Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:971128
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.09.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Valsts atrodas Britu salās, kuras atrodas pie kontinentālās Eiropas ziemeļrietumu krastiem. Tradicionāli to sauc (pēc lielākās salas nosaukuma) par Lielbritāniju, bet pēc tās pamatdaļas par Angliju. Oficiāli to sauc par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas apvienoto karalisti. Lielbritānijā ietilpst trīs vēsturiski – ģeogrāfiskie apgabali : Anglija, Velsa un Skotija. Apvienotās karalistes sastāvā ietilpst arī Ziemeļīrija, kura atrodas Īrijas salas ziemeļaustrumos. Tas ir valsts ceturtais apgabals.
Britu salas ir pats lielākais salu arhipelāgs Eiropā. Tajā ietilpst divas lielas salas – Lielbritānija un Īrija, kuras atdala Īrijas jūra, un vēl 5 tūkstoši mazas salas, starp kurām īpaši izdalāmas vairākas salu grupas ziemeļos: Hebridu, Orkneju, Šetlendas un Menas , Anglsijas un citas salas.
Lielbritānijas salas dienvidu galējais punkts Kornvolas pussalā atrodas uz 50º z. pl., bet ziemeļu galējais punkts Šetlendas arhipelāga salās uz 60º z.pl.
Lielbritānijas salas garums virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem ir 966 km, bet vislielākais platums ir divreiz mazāks. Izvietots uz kontinentālā šelfa, Britu arhipelāgs ir atdalīts ar seklo Ziemeļu jūru no Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Vācijas un ar šauro Lamanša (briti to sauc par Anglijas kanālu) un Pa-de-Kalē šaurumu no Francijas. No 1993.gada darbojas tunelis zem Lamanša šauruma. Šī tuneļa celtniecību var uzskatīt par grandiozu. Tuneļa kopgarums ir 49 km, bet galeru garums 38 km. Lai nokļūtu no Londonas uz Parīzi ar vilcienu, vajag tikai 3 stundas. „Beidzot – Eiropa ir pievienojusies Anglijai” – tā saka angļi par Eirotuneli.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1160907
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register