Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:891775
 
Evaluation:
Published: 19.01.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Šogad no 10. līdz 12. augustam populārās mūzikas festivāls vēju, liepu un rokenrola pilsētas koncertestrādē "Pūt, vējiņi!" notiks jau 26.reizi un 22. vasaru tam būs "Liepājas dzintara" nosaukums. "Liepājas dzintars" tradicionāli tiek godāts par senāko un tradīcijām bagātāko Latvijas mūzikas festivālu, kura raibā un daudzšķautņainā biogrāfija tam garantē neizdzēšamas lappuses Latvijas mūzikas un arī kultūras enciklopēdijā. Tāpēc atliek vien akcentēt, kāpēc šis festivāls ir kļuvis par vienu no visu laiku spilgtākajiem Liepājas simboliem, un kādēļ par to jārunā kā vienu no svarīgākajiem Latvijas rokmūzikas attīstības dzinuļiem.
Festivāla pirmsākumi meklējami 1964.gadā, kad tas gan vēl nesaucās "Liepājas dzintars", bet tikko atklātajā brīvdabas estrādē "Pūt, vējiņi!" toreizējais Kultūras un atpūtas parka direktors Rihards Stankevics organizēja Baltijas republiku estrādes kolektīvu salidojumu, kuru arī pieņemts uzskatīt par pirmo mēģinājumu organizēt festivālam līdzīgu populārās mūzikas sarīkojumu.
Vēl pēc diviem gadiem tapa festivāls" Kad tiekas draugi", un tikai 1967.gadā pirmo reizi notika sarīkojums ar "Liepājas dzintara" nosaukumu. Un, kaut arī organizatoriem neizdevās īstenot utopisko ieceri par īsteni starptautisku festivālu, jau no sešdesmito gadu nogales tas bija svarīgākais sarīkojums Latvijas populārās mūzikas dzīvē.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register