Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
Lietišķā etiķete, lietišķais stils
File size:
23 KB
ID number:

763913

 
Author:
Evaluation:
Published: 09.06.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Darbinieka apģērbs ir jābūt atbilstošam uzņēmuma pārstāvētajai nozarei un viņa profesionālajam imidžam, kas dažādās profesijās ir atšķirīgs. Piemēram, ārsta ģērbšanās stils atšķiras no bankas darbinieka stila, taču gan bankas, gan ārstniecības iestādes vadītāja ģērbšanās stils ir līdzīgs oficiālās sanāksmēs. Šādās reizēs dalībnieki ievēro vispārējās etiķetes prasības attiecībā uz apģērbu un ārējo izskatu.
Vīriešiem ieteicams valkāt tumšas- melnas, pelēkas, tumši zilas vai brūnas- krāsa uzvalkus, kā arī kaklasaiti un kreklu. Jebkurā situācijā vispiemērotākais ir gaišs krekls, Jāievēro, ka apavi nedrīkst būt gaišāki par uzvalku par uzvalku. Lietišķās reizēs nevajadzētu vilkt sporta apģērbu vai vējjaku.
Sievietēm ieteicams valkāt labas kvalitātes konservatīvus kostīmus ar svārkiem vai biksēm vai kleitu. Svārkiem nevajadzētu būt pārāk īsiem vai ļoti gariem, biksēm pārāk šaurām vai ļoti platām. Kurpēm jābūt klasiskām, ar ne pārāk augstu papēdi. Lietišķajās situācijās vajadzētu atturēties no tādiem apģērbiem, kā šorti, svārki ar dziļu šķēlumu, krekliņi ar ļoti tievām lencītēm, zeķbikses vai zeķes ar raibiem rakstiem u.tml. Darba laikā noteikti nedrīkst valkāt tērpus, kas piemēroti svinīgam vakaram vai pēcpusdienai,- kokteiļkleitas, vakarkleitas, dekoltētus vai no grezna auduma šūtus tērpus.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register