Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:824215
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.05.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 25 units
References: Not used
Extract

5.Secinājumi
Alītas apriņķis izmanto priekšrocības, kas gūtas, ar dotās vietas izdevīgo ģeogrāfisko atrašanās vietu, ir laba ceļu infrastruktūra. Bagāta ar vides un dabas resursiem. Alītas apgabals ietver daudzas skaistas baznīcas, tematiskus pieminekļus un dažādus ievērojamas vēsturiskas vietas. Papildus tam, ka, reģions var lepoties ar savu bagāto kultūras mantojumu un lielisko dabas daudzveidību var lepoties arī ar ātrām upēm, tīriem ezeriem, zaļiem mežiem, faunas un floras daudzveidību. Alītas apgabalā ir unikālas dabas, kultūras tradīcijas, ekoloģiskais līdzsvars, tradicionālo amatu attīstības iespējas. Pieejami aktīvās un atpūtas - pakalpojumi. Mūsdienās ir pilns ar objektiem un vietām ko vērts apmeklēt. Interesants jebkura tipa tūristiem. Pieejama plaša kultūras daudzveidība.
Tā kā pēdējos gados pieaug interesi pēc kultūras, dabas tūrisma, ieteiktu pievērst pastiprinātu lomu doto resursu izmantošanai tūrismā. Alītas apgabalā esošie dabas un cilvēku veidoti resursi tiek apdomīgi izmantoti. Daudz dabas resursi - meži, ūdens. Iespēja pilnveidot un plašāk attīstīt ūdens tūrismu. Jāizmanto izdevīgā atrašanās vieta.
Raugoties no tūrisma skata punkta Alītas apriņķim piemīt viss vēlamais. Laba infrastruktūra, tuvu esošas lidostas – 3, osta, labi piekļuves ceļi, kas aizriet uz katru apgabalu un ciematu. Dabas resursi – plaši meži, ūdens resursi. Tiek izmantoti tūrismā – nacionālajos parkos, būvēti kūrorti pie ezeriem – Lazdiji. Pastāv plašs sortiments kultūras resursu - muzeji, pilis. Katram indivīdam jeb tūristam ir iespēja izvēlēties sev tīkamāko objektu un krasi paplašināt redzesloku. Ir padomāts par dažādākām aktivitātēm un piesaistēm – dabas takas, ekskursijas un ūdens prieki. Kopumā izvērtējot visu iegūto informāciju var secināt, ka Alītas apriņķis izmanto izdevīgo ģeogrāfijas pozīciju jeb atrašanās vietu un savieno dažādus dabas radītos un cilvēku piesaistes resursus, kas padara Alītas apriņķi par pieprasītu un apmeklētu galamērķi.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register