Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:933281
 
Evaluation:
Published: 05.04.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Līmēšana ir neizjaucamas materiālu savienojums ar līmes kārtiņu, kas ir plānā kārtā bez līmes izkausēšanas, starp līmējamiem materiāliem. Bet lai salīmētu divus vai vairākus, dažādus pēc struktūra, materiālus vispirms to virsmu ir jāatbrīvo no visāda veida taukiem, minerāleļļām, kvēpiem, putekļiem u.c. netīrumu veidiem.
Visu pirms līmējamo materiālu detaļas apslauka ar lupatu.
Tālāk tiek izmantoti slīpējamus materiālus – smalku vīli, smilšpapīru vai Vīnes kaļķi(svaigi veldzētie kaļķu maisījumus ar krītu 1:1 sajaucot ar ūdeni pabiezas putiņas veidā). Sākumā Vīnes kaļķiem ļauj pastāvēt uz attaukojamām virsmām un tad ar tīru lupatiņu tos noberžot. Tā izstrādājums tiek atbrīvots no uznestās pastas un tauku daļiņām. Ar smilšpapīru un vīli virsmu padara rupjāku, lai būtu lielāka virsma. Pēdējais attaukošanas veids ir ķīmiskā attaukošana. Te var izmantot benzīnu – ‘’galošu’’, terpentīnu, hloroformu, tetrahloretānu, acetonu u.c. citas benzīnmarkas neder, jo tās pašas satur eļļas. Attaukoto virsmu pazīme – virsmas saslapināšanās ar ūdeni. Jā ūdens piliens izplūst virsma ir tīra.
Tā kā šķīdinātāji ir toksiskas vielas, attaukošanu jāveic iekārtās ar tvaiku velkmi vai slēgtās ierīcēs saskaņā ar darba drošības tehnikas prasībām. Attaukošanu jāveic ar gumijas cimdiem (kuri nešķīst dotajā šķīdinātājā) un vai ar lupatiņas (kokvilnas) tamponu, vai pilnīgi iegremdējot šķīdinātājā. Kad izstrādājumu virsma ir attaukota, tad tām virsū vienmērīgi uznes līmes kārtiņu (ievērojot pamācības noteikumus, kas norādīti līmes lietošanas instrukcijā). …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register