Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:363410
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.05.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1) Izglītības, attīstības un audzināšanas vienotības princips
Šis princips, manuprāt, ir pamatprincips tam, kāpēc skolēni, lai apgūtu zināšanas, iet uz skolu un studenti- topošie skolotāji iet uz lekcijām. Šis princips nodrošina efektīvu mācīšanu un mācīšanos, ko nodrošina skolotāji, kas ir ne tikai zinoši savā priekšmetā, bet var arī reāli iemācīt. Skolēnam ir jāapgūst zināšanas, reizē attīstoties un apgūstot sabiedrības normas, izzina sevi kā personību un lēnām veido savu pasaules kopainu.
Piemērs.
Literatūras skolotāja lūdz mājās izlasīt K. Skalbes „Pasaku par Vērdiņu” un izanalizēt galvenā varoņa rīcības iemeslus, rīcības sekas utt. Skolēniem mājās jāiedziļinās ne tikai pasakā, bet jāsakopo savas atziņas par labo un ļauno, par materiālajām vērtībām un garīgajām.
2) Mācību zinātniskuma un saprotamības princips
Pirmkārt, bez mācību zinātniskuma principa nav jēgas nevienam mācību priekšmetam, jo bez objektīviem zinātnes faktiem, jēdzieniem, likumiem, teorijām nav reāla pamata nevienai mācībai, piemēram, tāda mācība kā „ētika” tiek apšaubīta un daudzās skolās izņemta no programmas, jo viņa balstās tikai uz kreacionisma teorijas, bet reālu zinātnes faktu un likumu tai nav, kā arī demokrātiskā valstī nevar likt mācīties par Dievu, ja tā nav konkrētā bērna ticība.
Pats mācību zinātniskums nodrošina skolēnam rezultātus mācībās, jo viņam jau, iespējams, ir izveidojusies kaut kāda bāze par šo priekšmetu no savas dzīves pieredzes un viņš var nepārtraukti papildināt zināšanas par to, kā arī saprotamības princips ļauj viņam izprast mācību vielu, pieprasot ieguldīt pūles un izveidot kopainu un nodrošina pastāvīgu attīstību, lai nākotnē spētu šajā priekšmetā vai kādā līdzīgā izprast sarežģītākus procesus.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register