Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:154838
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.03.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Maize    4
  Iepakojuma likums    5
  Maizes iepakojamā materiāla raksturojums    7
  Polimēru materiāli    7
  Papīrs    10
  Transportiepakojums    12
  Maisiņu aizkausēšanas iekārtas    13
  Iepakojums, kā mārketinga līdzeklis pārdodot preci    14
  Izmantotā literatūra    16
  Secinājumi    17
Extract


Maize- produkts, ko iegūst, izcepot ar raugu vai ieraugu uzirdinātu mīklu. Pamata izejvielas maizes rūpniecībā ir rudzu un kviešu dažāda maluma un kvalitātes milti. Tādēļ maize ir ogļhidrātu un augu olbaltumvielu produkts. Daudzas maizes šķirnes cep, pievienojot citu graudaugu miltus un papild izejvielas: cukuru, taukvielas, pienu, olas, rozīnes, garšvielas, kas ievērojami uzlabo izstrādājuma garšu un ķīmisko sastāvu.
Maizes cepšana sastāv no šādām tehnoloģiskiem procesiem: izejvielu sagatavošanas, mīklas iemīcīšanas, mīklas raudzēšanas, mīklas dalīšanas un veidošanas, pēc rūgšanas ( uzraudzēšanas) , cepšanas, atdzesēšanas.
Maizi iedala:
pēc miltu veida ( rudzu, kviešu, rudzu- kviešu maize),
pēc miltu šķiras (rudzu maize no rupjajiem, skrotētajiem un sijātajiem miltiem un no rudzu- kviešu miltu maisījuma; augstākā labuma, pirmās šķiras, otrās šķiras kviešu maize un rupjo kviešu miltu maize),
pēc receptūras (vienkāršā maize- izgatavo no miltiem, ūdens, sāls un rauga; uzlabotā maize- izgatavo ar 3...6% cukura vai sīrupa un līdz 7% taukvielu piedevu; iecienītā maize- izgatavo ar 10...30% cukura un 7...15%taukvielu piedevu),
pēc cepšanas paņēmiena ( formas maize, speciālās formas cepamā maize un klona maize, kuru cep tieši uz klona),
pēc izstrādājuma formas ( batoni, bulkas, pītās maizes u.c.),
pēc tirdzniecības veida (gabalmaize un sveramā maize),
pēc uzdevuma (parastā maize un diētiskā maize).
Maizes kvalitāti nosaka pēc atbilstības Valsts standartam. Galvenie maizes organoleptiskie kvalitātes rādītāji ir ārējais izskats, garozas biezums, mīkstuma elastība, garša, smarža, forma, konsistence. Laboratoriski maizes izstrādājumiem nosaka mitrumu, skābumu, porainību, ķīmisko sastāvu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register