Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
11,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:590158
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Pacienta vecums: 40
Profesija/ darba vieta: gadījuma darbi
Izglītība: vidējā
Ārsta klīniskā diagnoze: TBC tuberkuloze, epilepsija.
Dzimums: sieviete

PACIENTES IZMEKLĒŠANA

Pirmā saruna ar pacienti

Saruna notiek 2006.gada 28.janvārī pulksten 10.00, māsu kabinetā. Paciente nodaļā iestājās atkārtoti, nedēļu atpakaļ tika izrakstīta no 4 nodaļas par režīmu pārkāpumu, bet tagad apņemas uzvesties godīgi un pabeigt ārstēšanos. Paciente ir saņēmusi divu mēnešu ārstēšanās kursu ar 5 prettuberkulozes medikamentiem - Rifadini 0.6,Ethambutoli 1.2,Tubasids 0.3,Pirazinamids 2.0,- p/o un i/m Streptomicins 0.3. Paciente alerģiju uz medikamentiem neatzīmē.Pacientei jāturpina ārstēšanās kursu. Ar pacienti sarunājamies pie viena galda sēžot viena otrai blakus. Paciente labprāt piekrita manis veiktai izmeklēšanai. Paciente sarunā iesaistās labprāt, kontaktējas bez grūtībām. Apziņa skaidra. Orientējas vietā un laikā. Brīvi izsaka savas domas un sajūtas.
Paciente ir vidēja auguma, pazemināta barojuma. Paciente ir ģērbusies sporta kostīmā, kas ož pēc cigarešu dūmiem. Sarunas laikā paciente ir uztraukusies. Uz jautājumiem atbild nedaudz padomājot, cenšas atcerēties visu slimības gaitu. Ir kauns par savu rīcību.Paciente tika izrakstīta par alkohola lietošanu. Pacientei anamnēzē epilepsija, medikamentus lieto jau gadu. Pēdējā epilepsijas lēkme bijusi pēc alkohola lietošanas, divas dienas atpakaļ. Lietojot alkoholu, paciente nav dzērusi zāles.Pēdējo dienu laikā slikta apetīte.

Pašreizējās slimības anamnēze

Paciente pašreiz sūdzas par dedzināšanu kuņģī. Paciente ir nervoza, pat agresīva. Sūdzas par bezmiegu un bailēm no epilepsijas lēkmes, kuras viņai parasti ir naktīs.Pēc pacientes domām pēdējā lēkme esot bijusi tāpēc, ka lietojusi alkoholu. Esot sauss klepus, pārsvarā no rītiem.

Iepriekšējās veselības vēsture

Ar hroniskām plaušu un sirds slimībām paciente nav slimojusi. Kontaktu ar tuberkulozi noliedz. Slimojusi ar vieglām saaukstēšanās slimībām. Gadu atpakaļ ārstējusies P. Stradiņa slimnīcā, kur nozīmēti pretepilepsiju medikamenti.Convulex 500 mg- 1 tablete no rīta p/o., Klonazepam 2 mg ap 21.00, pirms nakts miega. Tabletes dzerot regulāri, pēc instrukcijas. Alerģiskas reakcijas nav novērotas. Operācijas un asins pārliešanas nav bijušas. Ar dzelteno kaiti paciente nav slimojusi. Paciente bērnībā izslimojusi masalas un vējbakas, bez sarežģījumiem. Zāļu nepanesību neatzīmē. Paciente no potēm (gripa, hepatīts) ir atteikusies, jo uzskata, ka potēšanās kaitīga veselībai. Pēdējo poti paciente atceras tikai bērnu namā apmēram 9. klasē. Apdrošināšanas polises nav. Pēdējo profilaktisko apskati paciente izgājusi pagājušā gada decembrī, kad esot atradusi darbu. Ginekoloģiski atzīta par veselu.
Paciente smēķē no 20. gadu vecuma pa pus paciņai dienā. Alkoholu dzerot tikai pa svētkiem, pāris glāzīšu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register