Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:227993
 
Evaluation:
Published: 01.04.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
  VALSTS APRAKSTS    4
  Atrašanās vieta    4
  Klimatiskie apstākļi    4
  Vēsturiski fakti    4
  Iedzīvotāji    5
  Reliģiskā piederība    5
  UZTURA TRADĪCIJAS    6
  Raksturīgākie produkti uzturā    6
  Ēdienreizes    6
  Meksikāņu ēšanas paradumi    7
  Nacionālie svētki un festivāli    7
  Citu tautu ietekme uz meksikāņu virtuvi    8
  Specifiskas ēdienu gatavošanas tehnoloģijas    9
  Tautas nacionālie ēdieni, kuri ir izplatījušies un pieņemti citur pasaulē    10
  RAKSTURĪGĀKO ĒDIENU UN DZĒRIENU RAKSTUROJUMS    11
  TEHNOLOĢISKĀS KARTES    12
  KOPSAVILKUMS    14
  IZMANTOTIE AVOTI    15
Extract

Specifiskas ēdienu gatavošanas tehnoloģijas
Meksikas pārtikas gatavošanas tradīcijas ir jau vairāk kā 30 gadsimtu vecas. Meksikāņi savā virtuvē apvieno neatbilstošo - saldo un pikanto, un iegūst izsmalcinātus ēdienus, kas tiek uzskatīti par kulinārijas mākslas virsotnēm.
Meksikas ēdienu gatavošanas metodes parasti ir cepšana, grilēšana un vārīšana. Grilēšana uzlabo meksikāņu ēdienu garšu, izceļot autentiskās garšas, kas agāk radās, gatavojot ēdienu uz atklātas uguns. Grilēšanas tehnoloģija ēdieniem piešķir patīkamu dūmu garšu.
Vārīšana un sautēšana ir lielisks veids, kā pagatavot gaļu un dārzeņus – jāievieto šie produkti lielā katlā ar buljonu vai ūdeni ar daudzām gašvielām, un jāļauj tiem sautēties visu dienu. Šī ir lieliska metode, gatavojot sasmalcinātus liellopa tako. Koka karotes ir tradicionālā katla satura maisīšanas metode. Lielos kausus izmanto lielu daudzumu maisīšanai, bet plānās koka karotes – ķiploku un sīpolu sautēšanai.

Tautas nacionālie ēdieni, kuri ir izplatījušies un pieņemti citur pasaulē
Šobrīd pasaulē visstraujāk pieaug tieši meksikāņu ēdienu popularitāte. Vislielākie meksikāņu virtuves cienītāji ir skandināvi, jo īpaši norvēģi, kuri visvairāk patērē šos ēdienus ārpus Meksikas. Ņemot vērā skandināvu dzīvesveida nozīmīgo ietekmi uz Baltijas valstīm, var prognozēt šo ēdienu izplatības palielināšanos arī Latvijā.
Paši meksikāņi par nacionālo ēdienu uzskata gvakamoli – biezu un gardu mērci, ko pievieno gaļas ēdieniem. Šī mērce ir kļuvusi iecienīta visā pasaulē. „Chilpachole”, „Enchiladas”, „Pipiano”, „Fajitas”, „Burrito”, „Chillicon Carne”, „Nachos Supremos”, „Guacamole”, „Quesadilla Botana” - tā ir tikai daļa no tradicionālajiem meksikāņu ēdieniem. Citās pasaules valstīs meksikāņu restorānos šiem ēdieniem klāt ir skaidrojumi valsts valodā.
Meksikā, kā jau tekilas dzimtenē, katrā krogā ir apmēram 20 tekilas šķirņu. Citās valstīs - apmēram piecas šķirnes.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register