Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:168762
 
Evaluation:
Published: 13.12.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Valsts raksturojums    4
1.1.  Ģeogrāfiskais raksturojums    4
1.2.  Reliģiskā piederība    4
1.3.  Vēsturiskie fakti    5
  Uztura tradīcijas    6
2.1.  Raksturīgākie produkti uzturā    6
2.2.  Ēdienu gatavošanas tehnoloģijas    6
2.3.  Ēdienreizes    6
2.4.  Nacionālie svētki    7
2.5.  Kaimiņtautu ietekme uz Ēģiptes virtuvi    7
2.6.  Ēģiptes nacionālie ēdieni, kuri pārņemti citur pasaulē    7
2.7.  Ēģiptes virtuves raksturīgāko ēdienu un dzērienu saraksts    8
  Kopsavilkums    10
  Izmantotā literatūra    11
Extract

2.2 Ēdienu gatavošanas tehnoloģijas
Ēģiptē ēdieni tiek gatavoti uz 10-15 cilvēkiem, lielos traukos. Vienkāršākos ēdienus pagatavo no liela daudzuma svaigu augļu un dārzeņu. Ēdieniem pievieno dažādas garšvielas. Daudzi ēdieni tiek pagatavoti krāsnī, uz uguns vai oglēm, bieži tiek arī sautēti. Zivis cep uz uguns kopā ar tomātiem un papriku. Zupas gatavo no dārzeņiem zivs vai gaļas buljonā. Populāras ir uzkodas un salāti ar jogurtu. Kā tradicionāls dzēriens tiek uzskatīta tēja un kafija, kuras pagatavotas speciālā traukā. Ka arī karkade tēja, kura tiek lietota gan aukstā, gan karstā veidā. [ 3.]

2.3 Ēdienreizes
Ēģiptiešiem ēdienreizes ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Valsts virtuvē kā tradicionālas tiek uzskatītas ēdienreizes pie lieliem galdiem, ko pirmkārt uztver kā sazināšanas veidu.
Tradicionālas Ēģiptes virtuves brokastis saucas iftar. Tas sastāv no diviem pamata ēdieniem. Pirmais ir vārītas pupas, kuras tiek padotas skābā mērcē ar zaļumiem un garšvielām, dažreiz arī ar sīki sagrieztiem dārzeņiem. Šādu ēdienu ēģiptieši uzskata par ļoti veselīgu un sātīgu. Otrs ēdiens ir veģetārās kotletes, kuras pagatavotas no pākšaugiem. Brokastis uzdzer ar aukstu karkade tēju

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register