Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:388894
 
Evaluation:
Published: 31.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Franciju, tāpat kā Latviju, nevar nosaukt par monolītu sabiedrību, lai gan, no Parīzes raugoties, tā varētu domāt. Šo valsti veido dažnedažādu ekonomisko, reģionālo un politisko interešu grupu kopums, kuru vienlaicīga pastāvēšana brīžiem atgādina saspringtu pamieru. Arī Latvija sastāv no dažādiem reģioniem, kas savā starpā atšķiras gan ekonomiski, gan politiski, pēc sava nacionālā sastāva, iedzīvotāju blīvuma un citiem faktoriem. Arī valodas atšķirības Latvijā ir jūtamas tāpat kā Francijā, kaut gan Latvijā tās mazās teritorijas dēļ nav tik krasas. Savukārt Francijā šajā ziņā vērojama liela atšķirība un tas mēdz dažādi ietekmēt biznesa un darījumu attiecības.

Nacionālais pašlepnums.

Francūžiem spilgti izpaužas nacionālais pašlepnums, lepnums par savu zemi, valodu un kultūras mantojumu, kas tiešām ir iespaidīgs. Šis pašlepnums un lielā cieņa pret savu nāciju jāņem vērā, veidojot lietišķas darījumu attiecības. Nacionālais pašlepnums liek jūtīgi izturēties pret nepareizu valodas lietojumu, frančiem valodas kļūdas tiešām “griežas ausīs”.
Franču vērtību sistēma ir daudz viengabalaināka nekā valstīs, kur valda izteikta nosliece uz reģionālismu un nacionālās piederības sajūta veidojusies daudz vēlāk , tāpēc nav tik noturīga. Francijā vērojams augsts pilsoniskā apziņas līmenis. Turpretim Latvijā ar nacionālismu var lepoties tikai neliela daļa iedzīvotāju, tas nav tik spilgti izteikta kā Francijā vai citās zemēs.
Latvieši vairāk iekšēji var just lepnumu un piederības sajūtu savai valstij, taču tas pārsvarā netiek pausts skaļos vārdos. Arī savas valsts izcelšana latviešiem nav tik svarīga kā frančiem, kam tas ir goda jautājums, jo tieksme salīdzināt sevi ar citiem ir ieprogrammēta viņu raksturā un sakņojas nacionālajā mentalitātē. Latvieši šajā ziņā ir ievērojami atturīgāki, bet viņiem būtu jāņem vērā franču attieksme pret savu zemi, jo tas ir svarīgi, veidojot savstarpējas lietišķas darījumu attiecības.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1129102
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register