Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:118862
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.01.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Vispārīgs laikmeta raksturojums.
Seno ēģiptiešu apģērbs bija vienkāršs un praktisks. Trīs tūkstošu gadu laikā ēģiptiešu mode tik pat kā nemainījās. Drēbju pagatavošanai tika izmantots dažāda biezuma linaudekls un augu šķiedras, vēlāk arī kokvilna, īpaši iecienīts senajiem ēģiptiešiem bija plāns un viegls lina audums. Reti, bet izmantoja arī no iekšzemes ievestu zīdu. Priesteru un faraonu apģērbā izmantoja arī putnu spalvas un dzīvnieku, piemēram, leopardu ādu. Bērni parasti vasaras mēnešos staigāja kaili, un ziemas mēnešos nēsāja dažāda veida apmetņus. (04)
Jo bagātāks bija cilvēks jo smalkāk un rūpīgāk izstādāts bija viņa apģērbs un jo greznākas bija viņa rotaslietas. Viņi skuva galvas un nēsāja parūkas kā rotu un šī tendence saglabājās tūkstošiem gadu. Ēģiptiešiem patika rotaslietas. Ļoti populāras bija dažādas ap kaklu liekamas rotas no māla, zelta, stikla un dārgakmeņiem. Iecienīti bija arī amuleti iecienītāko dievu formā. Galvassegas bija visdažādāko veidu un izmēru. Faraoniem bija viskrāšņākās un smalkākās galvassegas, jo tām bija kroņa nozīme
Senie ēģiptieši lietoja dažādus krēmus un eļļas, lai saulē viņu āda nekļūtu sausa. Acu ēnas un lūpu krāsas ēģiptieši taisīja no dažādiem izrakteņiem. Izplatītākas krāsas bija zaļa un melna.. Parūkas, rotaslietas, kosmētiku un galvassegas lietoja gan vīrieši, gan sievietes. Senie ēģiptieši ļoti piedomāja kā ģērbties, viņiem bija svarīgs viņu ārējais izskats un tas kādu iespaidu viņi rada.

Sieviešu mode.
Senās Ēģiptes sievietēm apģērbs pārsvarā bija pilnā garumā, sākot no pleciem līdz pašām potītēm. Sieviešu apģērbu taisīja no viegla un plāna lina auduma.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1148321
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register