Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:389761
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.05.2007.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Kartupeļiem ir īpaša vieta dārzeņu vidū. Kartupeļi satur vitamīnus K, C, B, kā arī minerālvielas ar bāziskām īpašībām. Kartupeļi izceļas ar lielu ogļhidrātu saturu - tajos vidēji ir 18% cietes, tāpēc kartupeļi ir patstāvīgs pārtikas produkts, kurus var uzturā izmantot kā pamatēdienu. Kaloriju daudzums kartupeļos ir divas līdz trīs reizes lielāks nekā pārējos dārzeņos. Taču īpaša kartupeļu vērtība ir kālijs - minerālviela, kurai ir liela nozīme ūdens apmaiņas normalizācijā un normālas sirds darbības uzturēšanā. Augstā kālija satura dēļ kartupeļus iesaka lietot ārstnieciskā uzturā kā urīna izvadīšanas veicinātājus sirds un nieru slimību gadījumos. Nepieciešamo kālija diennakts normu jūs var saņemt, apēdot 500 g kartupeļu! Ne visi zina, ka šo dārzeni var lietot arī kosmētikā. Ar kartupeļa maskas palīdzību var ātri atsvaidzināt sejas ādu, kā arī likvidēt maisiņus un zilos riņķus zem acīm. Kartupelis var palīdzēt arī sasprēgājušai roku ādai Tāda zupiņa ārstē arī tulznas un sacietējumus uz rokām un kājām. Bet kartupeļu sula ir lielisks pretiekaisuma līdzeklis ekzēmu, apdegumu un melno punktu ārstēšanai.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −0,98 €
Work pack Nr. 1137351
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register