Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:219453
 
Evaluation:
Published: 16.11.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Pasaulē cilvēki ir dažādi, tomēr visi viņi ir pakļauti dažāda veida atkarībām, bez kurām viņu dzīve nav iespējama. Tikai jautājums- kādas atkarības cilvēks izvēlēsies- vai nu pozitīvās- kā sports, draugi- vai negatīvās- kā darbaholisms, smēķēšana, datormānija, alkoholisms, azartspēles un visbeidzot narkotisms.
Narkomānija- ir patoloģiska tieksme un pieradums lietot vienu vai vairākas narkotiskas vielas, kas iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu un izraisa smagas fiziskās un psihiski funkcionālās novirzes.
Narkotisms- ir plašāka parādība par narkomāniju, tas ir saistīts ne tikai ar narkomāniju, bet arī ar narkotiku audzēšanu, kultivēšanu, ražošanu, lietošanu, uzglabāšanu, realizāciju.
Narkotisma un citu vielu lietošanas problēma nav jauna. Tomēr pēdējos gados šī problēma izrāda lielu interesi. Tas ir saistīts ar zināmu spriedzi sabiedrībā, jaunatnes tieksmi izbaudīt kaut ko jaunu un nezināmu. Narkotisko vielu lietošana un popularizēšana izraisa to lietotāju veselības traucējumus, neadekvātu uzvedības modeļu veidošanas, sociālo sakaru un saskarsmes procesa deviānci. Narkotisma izpausme sabiedrībā var ietekmēt arī kopējo sociālo potenciālu, graut morāli ētisko vērtību kompleksu. Tiek atzīts, ka narkotismam sabiedrībā ir iezīme izplatīties, pakļaujot savai ietekmei aizvien jaunas sabiedrības slāņus, — jauniešus, pusaudžus, nepilngadīgo grupas. Ir izveidots uzskats, ka narkotisms ir pilnīgi normāla parādība “Narkotisko vielu lietošana dod patīkamas eiforiskas izjūtas, tās ļauj aizmirst smagos dzīves mirkļus un ļauj baudīt zināmu laimi. Taču aiz šīm varbūt pirmatnējām eiforiskām sajūtām slēpjas arī vēlāka maksa par aizmiršanas grūtākajiem dzīves momentiem. Šī eiforija rada vieglu pieradumu un atkarību — dzīves neatrisinātās problēmas tikai saasinot. Masu informācijas līdzekļos regulāri parādās raksti, kuri atspoguļo narkotiku iedarbību un to “pievilcīgos” efektus, bet maz norādīts uz patieso kaitīgumu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register