Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:997531
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.12.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Naudas pieprasījums pieaugs, ja palielināsies saražoto preču apjoms, to cenas un maksa par pakalpojumiem un otrādi. Naudas pieprasījumu pirmām kārtām nosaka mājsaimniecību un uzņēmēju pieprasījums, liela nozīme naudas pieprasījuma veidošanā ir arī valdībai.
7. Otrā līmeņa banku veidi.
Pasaulē dominē divlīmeņu banku sistēma. Tās virsotnē atrodas centrālā banka, bet zemākā līmenī – dažāda veida komercbankas. Noteicošā loma banku sistēmā ir centrālai bankai, jo tā nodrošina kontroli pār naudas apgrozību. Komercbanku pamatfunkcijas ir nouldījumu piesaistīšana un kredītu izsniegšana. Bankas var tirgot arī vērtspapīrus un veikt citas operācijas. Komercbankas var būt universālas un specializētas. Universālās veic visu veidu banku operācijas, bet specializētās pievēršas viena vai dažu banku operāciju veidu veikšanai. Tās var būt investīciju, hipotēku, nozaru bankas utt.
8. Raksturojiet komercbanku aktīvu un pasīvu struktūru.
Par komercbankas darbību un tās finanšu situāciju var spriest pēc tās bilances. Tajā tiek parādīti bankas aktīvi un pasīvi, kas atspoguļo bankas aktīvās un pasīvās operācijas. Pasīvi ir bankas saistības pret noguldītājiem un īpašniekiem (pašu kapitāls). Abām bilances daļām ir jābūt nolīdzsvarotām. Komercbankās noguldītā nauda atrodas kustībā, jo to izmanto aizdevumiem. Tā kā noguldītāji ir tiesiski izņemt savus noguldījumus, tad visu noguldījumu summu nevar pārvērst kredītos. Ir jābūt naudas rezervēm. Rezerves ir tā nauda vai aktīvi, kas glabājas bankā skaidrā naudā vai arī depozītu veidā centrālajā bankā. Daļa no rezervēm paredzēta banku kārtējām vajadzībām, bet lielākā daļa tiek uzglabāta saskaņā ar likumdošanu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register