Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:798241
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.02.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

hidrāti ir vielas, kas sastāv no oglekļa, ūdeņraža un skābekļa.
Uzturā ogļhidrāti tiek iedalīti:
izmantojamos ogļhidrātos, kas zarnās sadalās un tiek uzsūkti (monosaharīdi, disaharīdi, ciete un glikogēns) un
neizmantojamos ogļhidrātos, kas zarnās nesadalās un nevar tikt uzsūkti (uztur šķiedrvielas – polisaharīdi, izņemot cieti, lignīns – lielmolekulārs savienojums, ko veido dažādi spirti , oligosaharīdi, fruktāni un rezistentā jeb nesagremojamā ciete). [2]
Šāds iedalījums ir atzīts ASV.
Eiropas kopienas valstīs pieņemts par uztura ogļhidrātiem apzīmēt tikai izmantojamos ogļhidrātus un cukuriem līdzīgos spirtus (sorbītu, ksilītu u.c.). Balstvielas ir visi nesagremojamie ogļhidrāti, vaski, sveķi, mucīni, hitīns u.c. [2]
Galveni uztura ogļhidrāti.
Monosaharīdi jeb vienkāršie cukuri. Uzturā monosaharīdus galvenokārt pārstāv glikoze un fruktoze, kas ir augļos, ogās un dārzeņos. Galaktoze sastopama ļoti mazā daudzumā. Tā galvenokārt ir raudzētos piena produktos, jo mikroorganismi, kas sašķeļ laktozi glikozē un galaktozē, vairāk izmanto glikozi. Dažos augos ir nedaudz mannozes (arī heksoze). Glikoze, fruktoze, galaktoze un mannoze ir izmantojamie cukuri.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register