Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:223767
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.02.2022.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Not used
Extract

Emocijas
Emocionālais stāvoklis šajā posmā vēl ir nestabils, tāpēc noteikti jāraugās, lai bērns justos labi un netiktu emocionāli traumēts. Jāpasargā no garīgas pārslodzes.
Arvien biežāk vēro tuvinieku emocijas, spēj paust empātiju, mēģina mierināt citus. Brīvi pauž pieķeršanos. Pauž nemieru, ja priekšmets vai rotaļlieta ir bojāta.

Bērnam aktīvi attīstās galvas smadzeņu labā puslode. Tā atbild par emociju nolasīšanu, estētisko uztveri, tāpēc bērni smalki jūt vecāku noskaņojumu, mīl visu spilgto un spilgti izpaužas fantāzija. Spēj izrādīt savas emocijas - dusmas, prieku, bailes, sajūsmu, skumjas.
Šajā vecumā bērni labi uztver apkārtējo emocionālo stāvokli. Viņi ir ļoti pakļauti bara instinktam: ja viens sāk līksmi lēkāt pa grupu citi sāks atkartot. Negatīvās un pozitīvās emocijas ir atkarīgas no fiziskā komforta vai diskomforta. Emocijas ir ļoti izteiktas un ir atkarīgas no dažādiem faktoriem(laikapstākļiem, garastāvokļa, vecāku garastāvokļa); emocionālo stāvokli var ietekmēt dažādi apstākļ (tas vai bērns ir paēdis, jūtās fiziski labi, vai viņam ir bijusi iespēja darīt to, ko viņš vēlas)i, arī pieaugušie un citi bērni.
Ja mamma būs mierīga un priecīga, tad arī bērns nebūs nervozs. Tieši tāpēc, kad vecāki atved bērnu uz bērnudārzu, vecākiem jābūt mierīgiem un pārliecinātiem, jo bērni labi jūt vecāku emocijas un atkārto tās.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register