Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:163283
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.04.2022.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Rezultātu analīze:
Pēc 30 minūtēm visu kartupeļu gabaliņu masa samazinājās. Kartupeļu gabaliņiem, kas atradās ūdens šķīdumā ar NaCl masas daļu 10%, masa samazinājās par 0,5 gramiem. Kartupeļu gabaliņiem, kas atradās ūdens šķīdumā ar NaCl masas daļu 20%, masa samazinājās par 0,7 gramiem.
Masas izmaiņas ir saistītas ar osmozi – ūdens plūšanu tajā virzienā, kur ir lielākā NaCl koncentrācija. Ja šūnā ir lielāka sāļu koncentrācija nekā ārējā vidē, tas liek ūdens molekulām intensīvi iekļūt šūnas iekšienē. Savukārt, ja ārpus šūnas sāļu koncentrācija ir lielāka, tas izsauc ūdens molekulu izkļūšanu ārā no šūnas. Jo lielāka ir NaCl koncentrācija šķīdumā, jo vairāk tiek „vilkts” ūdens laukā no kartupeļa šūnām. Abos trauciņos bija hipertonisks šķīdums, un ūdens plūda ārā no šūnām. Pirmajā gadījumā, kad NaCl masas daļa bija 10%, osmoze nebija tik intensīva, kā otrajā gadījuma, kad NaCl masas daļa bija 20%. Rezultātā pirmajā gadījumā kartupeļu gabaliņu masas zaudējumi ir mazāki, nekā otrajā gadījumā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1391760
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register