Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:452807
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.04.2021.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

“Gaismas straume”
Manuprāt, šīs nodaļas virsraksts ņemts balstoties uz iepriekšējās nodaļas pēdējā dzejoļa rindām un nozīmē jaunu sākumu, vietu, kur cilvēks tiek cienīts un jūtas labi. Nodaļas moto mudina cilvēkus uz cīņu, nekautrēties un nebaidīties paust savas domas, ja viņus kas neapmierina, jo ir pienākuši jauni laiki, briest pārmaiņas.
“Es un sabiedrība”
Nodaļas apakšvirsraksts atklāj, ka nodaļā sabiedrība tiek aicināta atvērt acis un neļauties netaisnībām tāpat, kā to dara autore. Pasauli nespēs izmainīt viens cilvēks, tas jādara visiem kopā, ar vienu mērķi un idejām.
Liriskais varonis tiesā pagātni un tagadējo situāciju, “Kam, mūza, dzīves īstenību/Tu manām acīm apslēpi”, viņš vēlas pārmaiņas, “ Un cilvēcei radies jauns pareģons/To glābt no verdzības lāsta”, rosina ļaudis neklusēt, bet cīnīties par savu taisnību, “ Jūs gulējāt divus tūkstošus gadus./Tas ira diezgan./Mostaties!/Jau gaisma svīst”. Caur dzeju liriskais varonis brīdina, “Tas sludina par briesmām,/Un viņa dzeja rakstīta/Ar žulti un ar liesmām”, un iedvesmo, “ Ņem valsti šo ar stiprām rokām,/To patiesībā pārvēršot”. Viņš tic, ka ar kopīgiem spēkiem pienāks labāki laiki, “ Un, vecam drupās krītot,/Kā jauna Ēdene/Starp gavilēm un lāstiem/Nāk lielā nākotne”.
Dzejas tēli, kas atklāj nodaļas ideju mainīties, ejot pretī nezināmajam, tomēr tam, kas pienākas, ir žults, sapņi, dzīvība, vilņi, klintājs, glābējs, zobens, mūza, lietuvēns, komēts, grāmata, liesma, gars, uguns mēles, valoda, dzelme, ziedi, Prometejs, kokle, brūce, līgava, Ēdene.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1385561
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register