Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:107644
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Autori Katz&Mair diskusijā ar Koole pievēršas vairākiem interesantiem jautājumiem, saistībā ar mūsdienu partiju attīstību un partiju turpmākajām perspektīvām. Tomēr, lai arī diskusija ir izvērsusies trīs dažādos rakstos, precīzi nav iespējams izanalizēt visu argumentu attīstību līdz pašam galam un paliek vairāki jautājumi, uz kuriem autori nedod pilnīgas atbildes.
Pētnieki Katz&Mair ir analizējuši partiju attīstību vēstures gaitā un ir izvirzījuši savu hipotēzi par jauna partiju veida parādīšanos uz politiskās skatuves – karteļa partijas. Pētnieki norāda, ka runājot par partijām un to attīstību, pārāk bieži par normu tiek izraudzīts politologa M. Diveržē identificētais masu-partijas modelis. Apskatot mūsdienu partijas salīdzinājumā ar 20.gadsimta vidus masu partijām, daudzi izdara secinājumus, ka partiju loma un ietekme ievērojami samazinās, savukārt Katz&Mair argumentē, ka ir jānošķir partiju ietekmes mazināšanās no to piemērošanās ārējiem apstākļiem. Autori norāda, ka masu-partijas definīcija un izpratne ir cieši saistīta ar īpašu demokrātijas un sociālās struktūras ideālu izpratni, kura nav raksturīga mūsdienu post-industriālajai sabiedrībai.
Savu argumentu pamatošanai Katz&Mair dod nelielu ieskatu partiju attīstības vēsturē, un visos partiju attīstības posmu etapos analizē partiju, valsts un pilsoniskās sabiedrības attiecības. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register