Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:581264
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.07.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biedru 8.saietā 1999.gada nogalē šīs institūcijas prezidents Viktors Kulbergs paziņoja, ka Latvijas ekonomika Krievijas krīzes rezultātā zaudējusi ap 1 miljardu latu. Pēc viņa aplēsēm 1995.gada banku krīzē valsts zaudēja ap 300 miljoniem latu.
Latvijas uzņēmumi Krievijas krīzei bija sagatavoti vāji. Līdz ar to šīs ārējās krīzes ietekmē Latvijas tautsaimniecība zaudēja vairāk kā banku krīzes rezultātā. Pasaules finansiālā krīzes skāra Latvijas ekonomiku daudz dziļāk un ilgstošāk, nekā tas tika prognozēts, uzskata Kulbergs.
Starptautiskā kredītreitinga aģentūra “Fitch IBCA” 1999.gada rudenī novērtēja Krievijas finansu krīzes ietekmi uz Latvijas IKP kā samazinājumu par 5-8% (1997.gadā IKP - 3 275 500 000 lati, 5%-8% - 163 775 000 - 262 040 000 lati).
Ņemot vērā, ka finansu sistēmas Baltijas valstīs ir vairāk attīstītas nekā NVS valstīs, procentu likmju pieaugumam, kas Baltijas finansu tirgū sekoja rubļa sabrukumam Krievijā, bija lielāka ietekme uz investīciju un celtniecības finansējuma apjomu Baltijas valstīs nekā NVS valstīs.
Par būtiski faktoru analītiķi arī atzina faktu, ka Baltijas valstu eksporta apjomi uz Krieviju dramatiski samazinājās kopš deviņdesmito gadu sākuma, lai gan daži tautsaimniecības sektori, piemēram, pārtikas rūpniecība, vēl arvien ir atkarīgi no Krievijas tirgus. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register