Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:754541
 
Evaluation:
Published: 11.10.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1.Amona templis Karnakā: Atrodas Ēģiptē Karnakā, tas tika būvts ap 1530 – 323 p.m.ē. no akmns un pildīja tempļa funkcijas. Karnakas tempļu celtnes ir izvietotas gar procesiju ceļiem, kas ved uz Nīlas piekrasti un tuvīno Luksoras tempļu kompleksu. Lai nokļūtu pašā svētnīcā, nākas šķersotvairakus atklatus pagalmus un daudzkolonnu zāli (hipostilu). Templī glabajās Saules dieva Amona svētais tēls, ko slepenās ceremonijās apmeklēja faraons unaugstākie prieteri. 21,4 ha plašās svētvietas izbūve turpinājās 1200 gadu, apliecinot Ēģiptes valdnieku nerimstošās alkas pēc nemirstības.

2.Tikalas pirmais templis: Džungļu ieskautas maiju pilsētas Tikalas piramīdas majestatiski paceļās pāri apkartnes ainavai.Tikala atrodas Centralamerikā, Gvatemalā, petena plato. Tas tika celts ap 500 gadu un tā augstums ir 47,5 m un tas ir būvēts no kalta akmens, laukakmens un betona, tas pildīja tempļa funkcijas. Tempļa iekštelpas ie pieticīgas un šauras. Paceldamies augstu virs pilsētas laukuma tas droši vien kalpoja slepenu rituālu izpildei.

3.Sidnejas opera: Atrodas Austrālijā, Sidnejā, tā tika celta 1959 – 1973, tās arhiekts bija Jorns Utcons. Iespaidīgā operas ēka Sidnejas līča mala ir kļuvusi par vieno no 20.gs. arhitektūras popularākajiem tēliem.
1.Celtnes pamatelementi ir viegla apvalkveidīga jumta konstrukcija, zem kuras iespējams izvietot teātra telpas, atklājas terases ar pārejam, kas savieno koplietošanas zonas. Piepūstām burām līdzīgie jumta apvalki, paceldamies virs masīvās joslotās pabūves, uz ūdeņu fona veido izteiksmīgu siluetu, kas atgādina gan Sidnejas ostā iebraukušas fregates, gan gotisko baznīcu aprises J. Utcona dzimtās Dānijas piekrastē.

2.Denalī nacionālais parks: Tā ir viena no lielākajām aizsargājamajām teritorijām. Tas atrodas ASV, Aļaskas štatā. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1142633
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register