Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:685791
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.10.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Piens- ir zīdītāju piena dziedzeru normālas sekrēcijas produkts, kura dabas uzdevums ir nodrošināt zīdītāju pēcnācēju ar visu nepieciešamo to dzīvības uzturēšanai, attīstības un imunitātes stiprināšanai kādu laika posmu pēc dzimšanas.
Piena ķīmiskais sastāvs:
ūdens 86-89% (brīvā un saistītā veidā),
sausna 11-14% (tauki 2,5-6,0%,
bez tauku sausna 8-10%
olbaltumvielas -2,9-5%,
piena cukurs 3,8-5,5%,
minerālvielas 0,6-0,9%).
Brīvais ūdens nav saistīts ar cietām piena sastāvdaļām un to var viegli atdalīt, kaltējot, iebiezinot, sasaldējot. Tā kā mikroorganismi atrodas tikai brīvajā ūdenī, tad tā daudzuma samazināšana ļauj pagarināt produkta uzglabāšanas laiku.
85% no visa piena ūdens ir brīvā veidā, savukārt saistīto ūdeni nevar izdalīt karsējot, tas nesasalst zemās temperatūrās un tajā neattīstās mikroorganismi.
Piena olbaltumvielas – viena no vērtīgākajām un nozīmīgākajām piena sastāvdaļām, bioloģisko būtību nosaka to sastāvs, neaizstājamo aminoskābju saturs, laba sagremojamība un augstā izmantojamības pakāpe organismā. No tā satura pienā ir atkarīgs piena patēriņš, tādu olbaltumvielu bagātu produktu ražošanā kā siers un biezpiens.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register