Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:462656
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.12.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

„ANO Izglītības un kultūras organizācijas darbības misija ir dot ieguldījumu miera un drošības uzturēšanai pasaulē, veicināt sadarbību starp indivīdiem un nācijām. Šim mērķim kalpo galvenās UNESCO programmas : Izglītība, Dabas zinātne, Sociālās un humanitārās zinātnes, Kultūra, Komunikācijas un informācija”(ANO informācijas centrs 2000,lpp15)
Manuprāt , UNESCO konvencijas Pasaules dabas un kultūras mantojuma sarakstā atsevišķi Polijas objekti ir ietverti tāpēc , ka ir unikāli savā vērtībā, bet objektīvi vērtējot Polijas valsts vēsturi apskatot tos unikālos objektus , kas vēl nav iekļauti šai sarakstā gribētos domāt, ka gandrīz puse no Polijas ir jāiekļauj šai sarakstā kā piemēru gribās pieminēt Gdaņskas pilsētas katoļu baznīcu ,kurai jau ir 1000 gadu.
Pats galvenais šīs konvencijas mērķis ir pasargāt šos objektus no izzušanas vai bojāejas , jo tas būtu zaudējums visām pasaules tautām. Šīs organizācijas statūti nosaka , ka tā palīdz nosargāt, attīstīt un izplatīt zināšanas , rūpējoties par visas cilvēces mantojuma aizsardzību un saglabāšanu. ŠO vērtību iekļaušana Pasaules mantojuma sarakstā nevar tikt izdarīta bez ieinteresētās dalībvalsts piekrišanas.( Āboms 2000)
„UNESCO pamatprincips, ka kultūras mantojums pieder ikvienam un visiem kopā. Pienākums rūpēties un pārvaldīt kultūras mantojumu vispirms ir sabiedrībai , kas to radījusi, kuras pārziņā tas atrodās. ( Āboms 2000,lpp49).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register