Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:778359
 
Evaluation:
Published: 10.05.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ļoti daudzi pieņēmumi, kādai ir jābūt pasaules iekārtai, politikai, ko īsteno valsts, sabiedrības iekārtai utt., rodas mūsu prātos. Un tas, vai mēs atbalstām valsts īstenoto politiku, valdības vērtības un morāli, pastāvošo režīmu utt., parāda, vai mēs atbalstām pašu valsti, un vai pakļaujamies esošajam režīmam. Leģitimitātei ir liela nozīme valsts stabilitātē.
Politiskā socializācija ir process, caur kuru indivīds iegūst politisku ticību un vērtības un kuras vēlāk tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Tiek izdalīti divi politiskās socializācijas veidi: ideoloģiskā dominance, kuras aizstāvji ir marksisti un radikālisti; un politiskā socializācija kā neplānotā darbība. Pirmajā gadījumā politiskajai socializācijai ir ļoti liela nozīme valsts ideoloģijā. Liela ietekme ir masu mēdijiem un valstij. Otrajā gadījumā liela ietekme ir ģimenē iegūtajām vērtībām un bērnībā gūtajiem iespaidiem, jo otrajā politiskās socializācijas veidā darbība parastī ir neplānota un neformāla. Ja pirmajā gadījumā nozīme bija arī ekonomiskajām vērtībām, tad šajā gadījumā tai nav praktiski nekādas nozīmes.
Pastāv arī jēdziens politiskās socializācijas aģenti. Tie ir tie faktori, klas ietekmē mūsu vērtību sistēmu un domas. Tie ir: ģimene, izglītība, masu mediji, valdība, reliģija. Ģimene visbiežāk tiek uztverta kā pirmais un viens no būtiskākajiem politiskās socializācijas aģentiem. Mēs mācamies no mūsu vecākiem dažadus uzskatus, ko paši, dažreiz pat nemanot, pārņemam. Viņu vērtības kļūst par mūsējām. Dažāds simpātijas un antipātijas pret, piemēram, politiskajām partijam cilvēki gūst nevis agrā bērnībā, bet jau vēlāk, kad pašiem ir bijusi saskarsme ar politiku. Taču eksistē divi uzskati: cilvēka vērtību sistēma veidojas bērnībā, vai arī tā veidojas dzīves gaitā, noliedzot iepriekšējo pieredzi. Izglītības nozīme arī ir diezgan liela, jo tās iegūšana ir saistīta ar jauniem iespaidiem un vērtībām, un mācoties tās vai nu pieņem, izveidojot sev jaunu vērtību sistēmu, vai arī noraida. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1160308
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register