Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:704190
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.09.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Tautu Savienība bija pirmā savienība, kas bija veidota miera uzturēšanai Eiropas kontinentā. Tā darbojās Ženēvā. Pirmā sēde notika 1920.g.novembrī. ASV ievēroja izolacionisma politiku un neiejaucās Eiropas valstu savstarpējo attiecību risināšanā. Taču sākās sabrukums Ņujorkas biržā, kas izraisīja plašu ekonomisko krīzi, kura pārsviedās arī uz Eiropas kontinentu.
Lielbritānija. Pirms Pirmā pasaules kara tā bija varenākā impērija, taču pēc kara tā zaudēja savu ietekmi. Turklāt kara rezultātā bija būtiski mainījies Lielbritānijas iedzīvotāju sastāvs. Pievērš uzmanību koloniālo, sociālo un ekonomisko problēmu risināšanai. Šajā laikā premjerministrs ir Loids Džordžs. Parlamentā valdošās partijas ir konservatīvā, liberāļu un leiboristu. 1918.g.beigās Lielbritānijā vēlēšanu tiesības piešķir arī sievietēm. 1918.g. vēlēšanās Loida Džordža savienība gūst pārliecinošu uzvaru. Viņš noturas pie varas līdz 1922.g. 1920.- 1921.g. bija vissmagākā ekonomiskā krīze kādu Lielbritānija bija jebkad pieredzējusi. Bezdarba līmenis sasniedza pat 26%. 1921.g.daļēji tika atrisināts Īrijas jautājums, kad Dienvidīrija tika pasludināta par neatkarīgu. Loida Džordža valdību nomainīja Bonāra Lova valdība, kuru savukārt vēlāk nomainīja Dž.Makdonalds (leiborists). Viņš atbalstīja Versaļas miera līguma noteikumu mīkstināšanu attiecībā uz Vāciju. Slēdza līgumus ar Vāciju un Padomju Savienību.
Francija. Tās Dienvidu un Austrumu teritorijas kara rezultātā bija pilnīgi izpostītas. Krituši bija 1,4miljoni karavīru. Valstī pastāvēja smagas saimnieciskās un sociālās problēmas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register