Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
0,99
You save:
0,12 (12%)
Discounted price*:
0,87
Purchase
Add to Wish List
ID number:954578
Author:
Evaluation:
Published: 20.10.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Probiotiķu vesture    3
  Kas ir probiotikas?    4
  Lactobacillus baktērijas    5
  Bifidobacterium    6
  Probiotiķu darbība un funkcijas    7
  Kas ir prebiotiķi un to mērķis?    8
  Prebiotiķu un probiotiķu atšķirība    9
  Izmantotā literatūra    10
Extract

Probiotiķu vesture.
Pagājušā gadsimta sākumā krievu zinātnieks Iļja Mečņikovs, novērojot Krievijas stepju un Bulgarijas lauku iedzīvotājus, nonāca pie secinājuma, ka viņu ilgmūžībai un labai veselībai ir tieša saistība ar šo iedzīvotāju lietoto uzturu. Viena no galvenajām un neatņemamām uztura sastāvdaļām viņiem bija pienskābo baktēriju fermentēts piens. Tāpēc Iļja Mečņikovs, vēlākais Nobela prēmijas laureāts, izvirzīja hipotēzi, ka „slikto baktēriju” aizvietošana ar „labajām” zarnu traktā varētu jūtami uzlabot veselību.
Cits zinātnieks, Henrijs Tisjē (Henry Tissier), kurš tāpat kā Iļja Mečņikovs arī strādāja Pastēra Instutūtā Parīzē, atklāja bifidobaktērijas un pierādīja, ka tieši bifidobaktērijas ir galvenais zarnu trakta iemītnieks zīdaiņiem. Tisjē ieteica nozīmēt papildus bifidobaktērijas tiem zīdaiņiem, kuri cieš no caurejas,.
Pirmo reizi vārdu „probiotikas” lietoja vācu dietologs Vernets Kollats (Werner Kollath) 1953. gadā, ar pretēju nozīmi jēdzienam „antibiotikas”.
Mūsdienās visplašāk lietotās probiotiku definīcijas autors ir Rojs Fullers (Roy Fuller) 1989 gadā: „Probiotikas ir dzīvi mikroorganismi, kuri papildus lietoti uzlabo zarnu mikrofloras līdzsvaru un tādējādi labvēlīgi ietekmē organismu”

Author's comment
Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Probiotiķi un prebiotiķi”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/954578

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register