Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:756791
 
Evaluation:
Published: 04.10.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Secinājumi
Vangaži izveidojās kā zona pamatā paredzēta rūpnieciskai darbībai, tā tur ieradās cilvēki pagājušā gadsimta vidū, tomēr ar laiku Latvijas galvaspilsētas Rīgas tuvums piesaistīja arī cilvēkus, kam nav nekāda sakara ar rūpnīcām, to darbību.
Šādā veidā Vangažos izveidojušies daudzi atsevišķi rajoni, kas viens no otra atrodas diezgan lielā attālumā, taču pieder pie vienas pilsētas. Vairumā gadījumu rajoniem ir pilnīgi atšķirīgas funkcijas – rūpniecības zonai piesārņojuma dēļ tuvumā nebūtu vēlams atrasties dzīvojamajām zonām, tādēļ tās atrodas km attālumā. Pilsētas centra zonā atrodas galvenās zonas, bez kurām pilsētas ir grūti iedomājamas – izglītības iestādes (mūzikas skola, vidusskola, arodskola), dažādu funkciju veikali, pilsētas kultūras centrs – kultūras nams, pilsētas dome u.c.
Šī bija arī viena no problēmām, ar ko saskāros projekta veidošanas gaitā – dažādas pilsētas zonas atrodas tik izklaidus, ka pievienot apmierinošas rezolūcijas karti, kas to visu iekļautu, nebija vienkārši. Kā arī netika pievienota zona ar dzelzceļa staciju un dzīvojamās teritorijas ap to – tie ir vēl vismaz 5 km šosejas otrā pusē un nav stingri nospraustas robežas, ko varēju atrast, kur pilsēta īsti beidzas – tur robežzīmes visu laiku tiek pārspraustas un noņemtas. Attāluma dēļ netika pievienota arī pilsētas daļa ar kapiem un baznīcu, kas tomēr vēl tiek pieskaitīta pilsētas teritorijai.
Pa vidu visām funkcionālajām atrodas daudz zaļo zonu – priežu meži, parki, cilvēku privātie dārzi un vairāki bērnu rotaļlaukumi.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1387891
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register