Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:247985
 
Evaluation:
Published: 20.12.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Sirds un asinsvadu slimību riska faktori, kurus mēs varam kontrolēt un novērst:
1) Liekais svars negatīvi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu, veicina “sliktā holesterīna” nogulsnēšanos. Tauki ne tikai uzkrājas dažādās organisma daļās, kas ir vizuāli redzams, bet arī ap iekšējiem orgāniem, kas apgrūtina to darbību. (7)
2) Mazkustīgums rada svara pieaugumu, pasliktina vielmaiņu. Ideāls organisma stāvoklis ir līdzsvars starp uzņemto un patērēto enerģiju. Regulāra fiziska slodze ne tikai uzlabos asinsspiedienu, bet arī palīdzēs aizsargāt asinsvadus no holesterīna izgulsnēšanās. (7)
3) Neveselīgs un nesabalansēts uzturs, kurā dominē tauki, it īpaši transtaukskābes, kas sastopamas rūpnieciski apstrādātos gaļas ēdienos, margarīnā, cepumos un kūkās var veicināt aterosklerozes attīstību. Arī trekni gaļas un piena produkti veicina piesātināto taukskābju uzņemšanu, kas paaugstina “sliktā holesterīna” līmeni. (7)
4) Smēķēšana ir saistīta ar tiešu toksisku vielu iedarbību uz asinsvadu sieniņām. Tā ir kaitīga gan pašam smēķētājam, gan apkārtējiem! Aktīviem smēķētājiem 2 līdz 4 reizes biežāk attīstās sirds un asinsvadu slimības. Smēķēšanas atmešana samazina miokarda infarkta attīstības risku nekavējoties. (7)
5) Pārmērīgi liels alkohola patēriņš veicina “sliktā holesterīna” līmeņa paaugstināšanos un draud ar aknu cirozi (progresējošu, neatgriezenisku aknu slimību), pankreatītu (aizkuņģa dziedzera iekaisumu), audzējiem, kardiomiopātiju (sirds muskuļu slimību), neiroloģiskām saslimšanām. (7)

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register