Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:573049
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.05.2002.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Mājputnu gaļa ir viegli izmantojama mūsu organismā. Putnu tauki pēc konsistences ir mīksti, tiem ir zema kušanas temperatūra.
Vistas gaļa satur 20 – 24 g olb.v. .
Pēc termiskā stāvokļa putnus iedala:
atdzisuši, atdzesēti un saldēti.
Atkarībā no nobarojuma pakāpes un kvalitātes putnu gaļa iedala divās kategorijās:
1 kat. putniem ir labi attīstīta muskulatūra, tauku nogulsnējumi atrodas uz muguras un vēdera apakšējā daļā. Filejas daļa noapaļota, neizspiežas kauli. Virsma tīra, nesaskrambāta (pieļauj divus ieplēsumus 1 cm garumā, tikai ne uz filejas). Kategorija tiek nor4ādīta ar sārtu svītru pa diagonāli uz etiķetes, ko uzlīmē uz kastes, kurā iepako putnus.
2 kat. putniem muskuļaudi attīstīti apmierinoši, ir nelieli tauku nogulsnējumi, bet jaunputniem var arī nebūt. Pie 2 kat. pieskaita arī gaiļus, kuriem piešu garums pārsniedz 1,5 cm. Uz etiķetes pa diagonāli ar zaļas krāsas svītru norāda piederību 2 kat..
Mājputnu gaļai ir mīksti muskuļaudi, saistaudi mazāk, vairāk nepiesātināto taukskābju nekā citu dzīvnieku gaļā. Pēc tehniskās apstrādes tā ir labi sagremojama. Sevišķi maiga ir jaunputnu gaļa.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register