Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • R.Blaumaņa lugas "Skroderdienas Silmačos" tēlu likteņu turpinājums L.Gundara lugā "Advents Silmačos"

     

    Summaries, Notes4 Literature

2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:696886
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.01.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Secinājumi
Laura Gundara luga „Advents Silmačos” ir mēģinājums parādīt, kā pēc kāda laika dzīvo Rūdolfa Blaumaņa lugas „Skroderdienas Silmačos” tēli. Tā kā arī šī luga ir ar komēdijas elementiem, tad arī šī luga, kurā ir vairāki pārpratumi un konflikta situācijas, beidzas laimīgi.
Antonija un Dūdars mēģina pārvarēt attiecību plaisu, kas radusies starp abiem, iniciators šoreiz ir Dūdars. Antonija lugas gaitā ar ludziņas palīdzību mēģina saliedēt visus mājiniekus. Arī Alekša un Elīnas attiecībās ir iestājusies krīze. Tā kā Elīna ir stāvoklī, tad viņa ir ļoti emocionāla, taču Aleksis līdz ar to ir kļuvis ļoti neiecietīgs. Viņš arī apsver iespēju pamest Elīnu un būt kopā ar Antoniju, taču, kad Elīna pazūd, Aleksis tomēr saprot, ka viņa laime ir būt kopā ar Elīnu un gaidāmo bērniņu.
Dažādas konflikta situācijas rada arī Bebene, kura it kā ir redzējusi lidojošo šķīvīti, Pindacīša, kura konfliktē ar Bebeni, jo tā gribēja atņem viņai Pindaku. Tomēr beigās abas sievietes atriebjas Pindakam, kurš radīja visu sajukumu un konfliktu.
Arī Ievai ir savas problēmas – viņa irstāvoklī, taču Kārlēns, kurš ir bērna tēvs, sākumā neatklāj savus plānus pret meiteni. Tomēr pēc veiksmīga plāna, ko izdomāja Ieva un kurā piedalījās arī Rūdis, Kārlēns tomēr apjauš, ka viņa vieta ir būt blakus Ievai.
Silmačos ierodas arī Joske, kurš grib iegādāties māju, taču tāpēc, ka ir žīds, domā, ka viņam māju nepārdos un izdomā plānu, kurā iesaista arī Pindacīti un Ievu. Tomēr, kad ierodas Joskes tēvs Ābrams, plāns netiek īstenots, līdz ar to glābjot daudzas attiecības.
Luga beidzas ar iestudējumu par Jēzus Kristus bērniņa piedzimšanu Bētlemē, kurā tiek iesaistīti visi, kas atrodas Silmačos un kura laikā Elīnai sākas dzemdības.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1328348
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register