Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:167125
 
Evaluation:
Published: 01.09.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Darbā tiek izanalizēti iepriekšējās attīstības programmas izdarītie secinājumi par Gulbenes rajona potenciāliem un problēmām. Tiek izvērtēti ieteikumi darbībai, noteiktas un pamatotas pozitīvās un negatīvās rajona attīstības tendences, veikta rajona stipro, vājo pušu, iespēju un draudu analīze, noteiktas galvenās risināmās problēmas un rajona prioritātes.

Gulbenes rajona vieta Vidzemē un Latvijā.

Gulbenes rajons ir viens no Vidzemes rajoniem, kas atrodas Latvijas Republikas ZA daļā uz Vidzemes – Latgales robežas. Tas robežojas ar Alūksnes, Balvu, Madonas, Cēsu un Valkas rajoniem.
Rajona centrs atrodas 186 km attālumā no Rīgas. Sakarus ar galvaspilsētu un apkārtējiem rajoniem nodrošina labs ceļu tīkls. Rajona administratīvajā teritorijā atrodas 14 vietējās pašvaldības (13 pagasti un pilsēta). Rajona administratīvais centrs ir Gulbene. Iedzīvotāju skaits uz 2002.gada 01.janvāri – 27937, no kuriem pilsētā dzīvoja 9562, jeb 34%.
Platības un iedzīvotāju skaita ziņā Gulbenes rajons ir viens no mazākajiem valstī. Gulbenes rajona kopplatība 187607,2 ha. Tajā skaitā lauksaimniecībā izmantojamā zeme 68149,4 ha (36,3%), meži 96015,1 (51,2%). Meži ir viena no lielākajām rajona dabas bagātībām. Pēc mežainuma pakāpes rajons ieņem 10.vietu 26 rajonu vidū.
Lai gan Gulbenes rajons nav teritoriāli liels, tomēr tas ir bagāts ar kultūras un dabas pieminekļiem, kuri atrodas valsts aizsardzībā. Rajona teritorijā ir pievilcīgi daudzie ezeri un upes, kā arī raksturīgs pārejas tipa klimats no piejūras klimata uz kontinentālo klimatu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register