Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:734832
 
Evaluation:
Published: 16.11.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Bez pārspīlējuma var teikt, ka mūsdienās miljoniem cilvēku cieš no muskuļu bezdarbības. Pēdējo simt gadu laikā muskuļu darbaspēka enerģijas izmantošana kopējā planētas bilancē samazinājusies no 94 procentiem līdz 1 procentam.
Perspektīva, kas paveras cilvēcei, nomainot smagu fizisku darbu ar darba procesa pilnīgu automatizāciju, spēj sevī zināmu ļaunumu, jo noved pie nepietiekošas kustību aktivitātes (hipodinamijas). Arvien vairāk cilvēku slimo ar aterosklerozi, stenokardiju, hipertoniju un citām sirds un asinsvadu saslimšanas slimībām. Arī miokarda infarkts ir kļuvis “jaunāks”. Ar šo slimību sirgst garīgā darba darītāji, kuriem ik dienas nākas izjust lielu nervu sasprindzinājumu.
Protams, visvienkāršāk ir visā vainot civilizāciju, sabiedrības progresu. Taču jāapzinās, ka cilvēces procesa gaita arī turpmāk neapstāsies. Un ka ļaunuma cilvēka veselībai nodara tikai nepareiza civilizācijas augļu izmantošana.
Hipodinamija rada izmaiņas centrālajā nervu sistēmā un endokrīnajā sistēmā, un tāpēc emocijas nav noturīgas, arī vielmaiņa nenorit normāli. Bez tam samazinās muskuļu masa un izmainās kaulaudu sastāvs, strauji pavājinās sirds un asins vadu saslimšanas slimības funkcijas, līdz ar to pazeminās organisma darbaspējas, tiek traucētas arī kuņģa un zarnu trakta funkcijas, nieru darbība.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register