Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:870832
 
Evaluation:
Published: 08.10.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Integrācija – latīņu valodā integer nozīmē vesels, integratio – atjaunošana. Ar integrāciju saprot veselā veidošanos no sastāvdaļām, tām savstarpēji ietekmējot un papildinot citai citu.
Ar integrāciju mēs saprotam iespēju paplašināšanos, savstarpēju uzticēšanos un bagātināšanos. Sabiedrības integrācijas pamats ir lojalitāte pret valsti, apziņa, ka ikviena cilvēka brīvība un labklājība ir cieši saistīta ar valsts nākotni, tās stabilitāti un drošību. Sabiedrības integrācija aptver procesus, kas norisinās politiskajā, tiesiskajā, sociālajā, izglītības, kultūras u.c. dzīves jomās. Integrācija notiek, ja indivīdi, sociālās un etniskās grupas sadarbojas visās šajās jomās.
Sabiedrības integrācija nozīmē indivīdu un grupu savstarpēju saprašanos un sadarbību kopīgas valsts ietvaros. Sabiedrības integrācijas pamats ir lojalitāte pret Latvijas valsti, apziņa, ka ikviena indivīda nākotne un personīgā labklājība ir cieši saistīta ar Latvijas valsts nākotni, tās stabilitāti un drošību. Tās pamats ir gatavība labprātīgi pieņemt latviešu valodu, cieņa pret latviešu un Latvijā dzīvojošo mazākumtautību valodu un kultūru.
Integrācija notiek, visiem Latvijas iedzīvotājiem aktīvi iesaistoties Latvijas sabiedrības dzīvē. Integrēta ir tāda pilsoniskā sabiedrība, kurā cittautieši brīvi pārvalda latviešu valodu, pārvarējuši atsvešinātību no latviešu kultūras vērtībām un iesaistījušies Latvijas sabiedrības kopīgo mērķu īstenošanā, kurā nodrošinātas cittautiešu tiesības saglabāt savu dzimto valodu un kultūru (Sabiedrības integrācija Latvijā, 1999: 4-5).
Tātad jēdzienu sabiedrības integrācija, mēs nevaram atdalīt no tāda jēdziena kā minoritātes, jo tie savā starpā ir neatdalāmi un kalpo viens otram, lai būtu iespējama sabiedrības integrācija.
Šī mana analītiskā darba mērķis ir iegūt un apstrādāt informāciju par dažādiem sabiedrības integrācijas pētījumiem un tos analizēt pēc dažādiem kritērijiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register