Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:401016
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.10.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Saauda Arābijā valdība vēlas, lai cilvēki saprot, ka par likumpārkāpumu būs jāmaksā. Turklāt bargi. Noziedzības līmenis Saauda Arābijā ir viens no zemākajiem pasaulē un viņi lepojas, ka ir tauta, kas ciena kārtību. Tomēr vai tādēļ, ka sieviete brauc ar automobili vajadzētu viņu pakārt?
Amerikā turpretim ir viens no augstākajiem noziedzības līmeņiem pasaulē, lai gan likumi nav tik bargi kā Saaudu Arābijā, nāves sods tomēr pastāv. Turklāt pastāv tādēļ, ka tauta to atbalsta (nevaru nedomāt par “Deivida Geila noslēpumu”). Tautas viedoklis gan šajā viedoklī ir nedaudz svārstījies, tomēr nekad nav bijis pietiekami stingrs, lai valdība no nāves soda atteiktos. Sabiedrības viedoklis gan ir jāvērtē laika kontekstā, piemēram, Pirmā Pasaules kara laikā cilvēki atkal sāka aktīvi atbalstīt nāves sodu.
Bet vai nāves sods attur cilvēkus no nogalināšanas? Amerikāņu sabiedrība uzskata, ka tā, tomēr pajautājiet notiesātajiem- noziegumus neviens nepastrādā domājot, ka viņu sodīs.
Sabiedrības viedoklis būtībā ir kolektīvs pilsoņu viedoklis par attiecīgo jautājumu. Līdz piecdesmitajiem gadiem, kad sāka reāli aptaujāt cilvēkus, valdība teica, ka rīkojas cilvēku labā, lai gan nemaz īsti nezināja ko sabiedrība vēlas. Bet kā var pateikt, ko vēlas visa sabiedrība, ja tiek aptaujāti vien pārsimts cilvēku? Aptaujātajiem ir jāreprezentē sabiedrība, viņiem jābūt dažādiem, tādēļ aptaujas tiek veiktas balstoties uz nejaušības principu. Jo vairāk cilvēku tiek aptaujāts, jo precīzāki ir rezultāti. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1121489
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register