Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:446599
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.05.2022.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Not used
Extract

Tāls ceļš ir noiets, bet vēl tāls ejams. Latvija eiropā joprojām ierindojās kā viena no zemākajām valstīm ņemot vērā pacientu saslimstību un mirstību kardiovaskulārajā jomā. Nepieciešams veidot preventīvo sistēmu, kura iekļautu sevī tautas izglītošanu, diagnosticēšanu, un nopietnu sadarbību, sistemātikas izveidi ar ģimenes ārstu praksēm. Puse no uzvaras sākās laicīgā diagnostikā, jo mūsdienās ar terapētiskiem paņēmieniem var panākt neiedomājamas lietas, pirms jāķerās pie skalpeļa. Kā dr. med. Pēteris Stradiņš norāda, vitāli nepieciešams ir arī šo potenciālo donoru reģistrs un vienotas e-veselības sitstēmas sakārtošana, kas visai mūsu medicīnas sistēmai mazinātu šo pārsteiguma un akūtu problēmu slogu.
Ne mazāk nozīmīgi ir pievērst uzmanību ārstu un medicīnas personāla atalgojumam, kurš var atšķirties 10 reizes starp mūsu slimnīcām un te pat kaimiņos esošām skandināvijas slimnīcām. Jaunie speciālisti, izvēloties savu nākotni un spējas rūpēties par savām jaunizveidotajām ģimenēm, tiek nostādīti ļoti negodīgā situācijā, kur tiem jāizvēlās starp patriotismu vai kalpošanu ārzemju tautām milzīgā finansiālā kontrasta dēļ.
Esmu savām acīm redzējis un sajutis šī centra darbu, ārstus, pacientus, kuri nakts vidū ar atvieglojumu acīs sagaida daktera frāzi: “mēs varam jums palīdzēt tieši tagad un mēs to arī darīsim”. Es domāju, ka Latvijā nav neviena cilvēka, kuram nebūtu ģimenes locekļa, kurš nebūtu saņēmis medicīnisko aprūpi sirds ķirurģijas centrā. Tas ir kā Latvijas sirds, kas cīnās ar nāves neizbēgamajām laika dzirnavām. Un cīņa ir panākumiem pilna.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register