Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:884842
 
Evaluation:
Published: 06.09.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Cilvēka Es raksturo kontroles lokusss. Šis ir centrālais jēdziens Džuliana Rotera sociālās iemācīšanās teorijā. Kontroles lokuss raksturo to, cik lielā mērā cilvēks uzskata, ka ir savas dzīves noteicējs.
Cilvēki ar internālo (iekšējo) kontroles lokusu ir pārliecināti, ka veiksmes un neveiksmes viņu dzīvē galvenokārt ir atkarīgas no pašu rīcības un spējām.
Ekstrenālajā (ārējā) kontroles lokusa cilvēki savus pienākumus un neveiksmes gakvenokārt saista ar citiem cilvēkiem, likteni.
Kāds kontroles lokuss piemīt vadītājam, tāda arī būs viņa attieksme pret uzņēmumā pastāvošajiem procesiem. Ja vadītājam piemīt internālai kontroles lokus, tas visus uzņēmuma sasniegumus viņs galvenokārt sasitīs ar sevi. Arī neveiksmju gadījumos viņš vainos tikai sevi. Viņa reakcijas veids būs atkarīgs no tā kāda attieksme piemīt tieši viņam pret radušos situāciju, jo cilvēki ar internālo kontroles lokusu atbildību uzņemsies tikai uz sevi. Man liekas, ka vadītājam, kuram piemīt liela atbildības sajūta, ir lielāka ieinteresētība par uzņēmumā notiekošajiem procesiem. Viņs vairāk iedziļinās un skaidrāk nostāda uzņēmuma mērķus. Viss, kas notiek organizācijā tiek kontrolēts un iet tieši caur vadītāju. Šis vadītājs pats noteiks kā un kas ir jādara, pāraudzīs vai tas tiešām tiek darīts un, ja netiek darīts, tad pats uzņemsies atbildību, lai iecerētais tiktu izdarīts.
Bet vadītājs ar ārējo kontroles lokusu neveiksmju gadījumos vainos citus, t.i., uzņēmumu darbiniekus, un prasīs tieši no uzņēmuma darbiniekiem šo atbildību par uzņēmumā notiekošo. Tiks istrādāta noteikta sistēma , lai vadītājs pats sev nesagādātu rūpes, un darbinieki katrs būtu tiešā mērā atbildīgs par to, ko viņš dara. Neizdarības gadījumā, tieši darbinieks ir vainīgs, nevis pats vadītājs. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register