Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:378454
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.12.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Ideālisms izskata starptautisku politiku caur morālām vērtībām un legālām normām. Tas ir mazāk ieinteresēts praktiskajā lietas analīzē (kā uzvedas starptautiskas politikas dalībnieki), bet vairāk – normatīvās vērtēšanas rezultātos (kā tiem dalībniekiem būtu jāuzvedas). Tieši tāpēc ideālisms ir ļoti līdzīgs utopismam.
Vairākums ideālisma starptautiskas politikas formu ir saistīts ar internacionālismu, kas pamatā ir ticējums, ka cilvēku starptautiskai politiskai darbībai jābūt organizētai pēc vispasaules, nevis tikai nacionāliem principiem. Savukārt tas garantē, ka gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī cilvēka darbībai būs raksturīga harmonija un sadarbība ar citiem sabiedrības locekļiem.
Viena no visizteiksmīgākajām ideālisma formām ir redzama liberālismā. Lai gan liberāļi tradicionāli pieņēma, ka politikas galvenais objekts ir kāda nācija vai kāda valsts, viņi uzsvēra arī savstarpējas neatkarības un brīvā tirgus lielu nozīmi. Šāda internacionālās politikas teorija, atspoguļojas ticībā kolektīvajā drošībā un starptautiskajās tiesībās, kas savukārt iemiesojās tādās starptautiskajās organizācijās kā Tautu Savienība un Apvienoto Nāciju Organizācija. Vēlāk, jau pēc Otrā pasaules kara, šīs starptautiskās sadarbības un kolektīvās drošības idejas tika attīstīti un izplatīti vēl vairāk un vairāk. Tas veda pie dažādu organizāciju un kustību rašanas, kuru pamatā bija pacifisma (jebkādas vardarbības noliegšana) idejas.…

Author's comment
Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register