Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:928470
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.03.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

Nelegālā migrācija ir viens no ASV būtiskajiem jautājumiem, kur miljoni nelegālo imigrantu strādā pazemes ekonomikā ar ienākumiem zem minimālajām algām tikai ar dažiem sociāliem ieguvumiem. Nelegālā imigrācija nozīmīgi ietekmē ienākumu pārdali ASV, samazinot zemi apmācītu amerikāņu strādnieku ienākumus.
ASV ir vairāk nekā 12 miljoni nelegālo imigrantu. No tiem 7 miljoni ir strādnieki, kas ir 5% no ASV darbaspēka. Problēma saasinās ar katru gadu, pieplūstot pusmiljonam nelegālo imigrantu. ASV imigrācijas dienesti nespēj novērst tūkstošiem cilvēku robežas šķērsošanu pāri Meksikai, kā arī tos, kas atbrauc ar lidmašīnu un kuģu palīdzību no Karību salām, Centrālās un Dienvidamerikas, u.c. pasaules daļām.

Kapitāla migrācija: būtība, mērķi, iemesli, faktori
Kapitāla migrācija iekļauj sevī starptautiskās portfeļinvestīcijas un ārvalstu tiešās investīcijas. Galvenais starptautisko portfeļinvestīciju motīvs ir gūt lielāku peļņu ārzemēs. Tādējādi vienas valsts rezidenti pērk obligācijas citā valstī, ja ieņēmumi no obligācijām tajā ir lielāki. Tas ir vienkāršs un taisni uz priekšu vērts ienesīguma maksimizācijas iznākums un mēdz vienādot peļņu starptautiski. Saskaņā ar pamata (2 valstu) Hekšera – Olina modeli, ieņēmumi no kapitāla ir sākotnēji lielāki valstī, kurā ir zemāka kopējā kapitāla – darbaspēka attiecība. Vienas valsts rezidenti var iegādāties arī akcijas no korporācijas citā valstī, ja tie sagaida ārvalstu korporācijas nākotnes rentabilitāti lielāku, nekā vietējo korporāciju rentabilitāti (vienkāršības labad, šeit tiek ignorēti lielāki darījumi un citas izmaksas, kas parasti iesaistītas turot ārvalstu vērtspapīrus).

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1365574
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register