Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:720203
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.04.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Tikai 21. gadsimta sākumā atklājas, ka cilvēcei un demokrātijai ir radies briesmīgs un nāvīgs ienaidnieks – starptautiskais terorisms.
Starptautiskais terorisms ir vardarbīga un noziedzīga darbība, kas grauj starptautisko attiecību stabilitāti, valstu uzticēšanos un visas cilvēces drošību, un kas visbiežāk izpaužas vienas valsts fiziskas personas, noziedzīgas organizācijas vai grupējuma vai valsts prettiesiskā apdraudējumā vai kaitējumā otras valsts fiziskai personai, organizācijai vai pašai valstij.
Terorisms ir sociālpolitiskās cīņas forma vai metode, kas tiek realizēta, pielietojot neierobežotu vardarbību vai arī draudot to pielietot, slepkavības ieskaitot, lai apspiestu, iebaidītu un iznīcinātu politiskos un citus pretiniekus. Arvien biežāk, īstenojot savus nodomus un mērķus, terorisms par saviem upuriem izvēlas pilnīgi nevainīgus cilvēkus, jo tā tiek veicināta lielāka panika un bailes, kā arī pievērsta lielāka sabiedrības uzmanība teroristu prasībām.
Politikas zinātnēs ar teroru saprot vardarbīgu un noziedzīgu darbību, kuras mērķis ir iebiedēšana, vajāšana un iznīcināšana, un kas ir vērsta uz kāda politiska mērķa sasniegšanu. Terorisms ir terora kā politiskās cīņas līdzekļa lietošana, atbalstīšana vai atzīšana. Terorisms ir politikas instruments, tieši tāds pats kā vēlēšanas, partijas dibināšana, pikets vai sūdzības izteikšana. Tikai atšķirība ir tāda, ka terorisms ir sodāms, jo, manuprāt, tas ir nopietnākais un nežēlīgākais noziegums pret cilvēci, un kurš ir uzskatāms par kara noziegumu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register