Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:796835
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.09.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Extract

Mācību metožu un paņēmienu izvēles pamatojums
Stundā pamatā izmantota izskaidrojoši ilustratīvā metode, kad skolotājs stundā ir galvenais. Lai nebūtu tā, ka skolēni ir tikai pasīvi klausītāji stundā tika izmantoti tādi metodiskie paņēmieni kā: diskusija, domu karte, vingrinājumi, fizminūte, spēle (grupās).
Izskaidrojoši ilustratīvā metode ir veids, kā nodot jaunajai paaudzei vispārinātu un sistematizētu dzīves pieredzi, metodi var izvēlēties jauna temata apguves sākumā, lai ar saistošās jauniegūtās informācijas palīdzību ieinteresētu skolēnus tālākā problēmas izpētē. (Albrehta, 1998) Tā kā stunda par tēmu ”Es vēlos justies labi” ir jaunās viela apguves stunda, tad izskaidrojoši ilustratīvā metode ir veiksmīgi izmantojama šajā stundā.
Diskusija stundā tika izmantota, lai attīstītu prasmi skaidri, īsi un precīzi formulēt savu viedokli, prasmi uzklausīt citus, lai skolēniem veidotu saudzīgu attieksmi par savu veselību, lai veicinātu spēju uzņemties atbildību, lai stundā varētu izteikties visi, kuri grib un, lai skolotājs rastu priekšstatu, ko skolēni ir apguvuši, izpratuši, kā virzīta viņu domāšana un attieksme. (Miķelsone, 2002)
Izmantojot domu karti, skolēnos veidojās izpratne par to, kad pārējie jūtas labi vai slikti. Domu kartes tika zīmētas uz tāfeles, lai pēc tam skolēni diskutējot varētu atbildēt uz jautājumiem: „kā varētu izvairīties no sliktā?” un „kā vairot labo?”, redzot situācijas domu kartē skolēni ātrāk varēja izdomāt atbildes uz šiem jautājumiem. Šajā stundā tika izmantota „viena no domu kartes galvenajām funkcijām- uzskatāma informācijas apkopošana”. (Miķelsone, 2002)

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,48 €
Work pack Nr. 1362155
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register