Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:237653
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.05.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Galveno tehnoloģisko operāciju pamatojums.
Kviešu maizei
Izejvielu sagatavošana
Miltus sijā, tos bagātinot ar skābekli, veic nepieciešamo izejvielu dozēšanu, uzsilda ūdeni līdz 33 ºC.

Mīklas mīcīšana.
Mīklas mīcīšanas mērķis ir iegūt viendabīgu masu, vienmērīgi izmaisot visus komponentus, lai iegūtu mīklu ar struktūrmehāniskām un fizikālām īpašībām. Procesu veic nepārtraukti.
Mīklu mīca vidēji 8 minūtes un izmanto spirālveida mīcītājus. Svarīgākie procesi mīklas mīcīšanā:mikrobioloģiskie, fizikāli-koloidālie un bioķīmiskie.
Mikrobioloģiskie procesi saistīti ar rauga un miltos skābju veidojošo baktēriju dzīvotspēju.
Fizikāli- koloidālie: ietekmē sāls, cukurs, skābekļa daudzums. Miltu daļiņas sāk piesaistīt ūdeni un uzbriest. Galvenā loma, lai izveidotos kviešu miltu mīkla ar visām tai piemītošajām īpašībām, ir miltu olbaltumvielām. Ūdenī nešķīstošās olbaltumvielas, kas veido lipekli, mīklā saista ūdeni gan adsorbciski, gan arī absorbciski. absorbciskā ūdens saistīšana pamatā izraisa olbaltumvielu uzbriešanu. Mehāniskās iedarbības rezultātā uzbriedušās olbaltumvielas stiepjas un savienojas savā starpā kopā. Rezultātā uzbriedušās ūdenī nešķīstošās olbaltumvielas veido mīklā vienmērīgu porainu-tīklveida struktūras pamatu-kā porains karkass, kurš pamatā nosaka kviešu mīklas īpašības-stiepjamību un elastību. Olbaltumvielas uzbriešanas laikā spēj saistīt ne tikai ūdeni, bet arī šķidrajā fāzē ietilpstošās šķīstošās mīklas un miltu daļiņas. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register